Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Up in the Air
    7/10
    Az első fele nagyon jó, a második 3-ad kicsit zavaros, ugyanakkor jelenetenként kiszámítható, de a lezárás egész korrekt.
    Általában csak az Al Pacino-s és hasonló kaliberű gangster filmek alatt szokott ilyen érzésem lenni, hogy: "Hát igen, tudnék így élni... legalább is egy darabig... csak mi lenne utána? :DDD"
    SPOILER-esen folytatva:
    Onnantól kezdve, hogy megjelenik a nagy előadóban, már egyértelműen megjósolható, hogy elkúrja az előadását, és rohan a szőkéhez, majd mikor az ajtóhoz ér, ott is szinte egyértelműen adja magát a dolog, hogy egy férfi, vagy egy kisgyermek nyit ajtót, és hoppá....
    A végén nagyon jól sikerült lelombozniuk engem is, ahogy érzelmileg letörten kell átvennie kártyáját, amire régen még áhítva vágyott, és tudja, hogy a közelmúlt eseményei után ismét ez lesz az élete egyik meghatározó pontja, (ha tetszik, ha nem) úgyhogy jó lenne, ha most örülni tudna ennek az eseménynek (mert "megdolgozott" érte, és mostanság úgy sem lesz sok hasonló örömteli esemény...), de persze nem tud igazán. Ez klasszikus dolog, de filmben így nagyon ritkán látni hasonlót. (Csak happyend-ekbe, vagy totális bukásokba szoktak torkolni hőseink.) Az is igen emlékezetes, ahogy a legvégén visszakapja a régi életét.
    A legnagyobb hiba a filmben szerintem csak az a két dolog, hogy:
    - Elrohan a saját előadásáról. Egy ilyen profi mondja már végig idézetszerűen, addig a 10-20 percig már ráér bármi, nem épp akkor szül a felesége, vagy haldoklik az anyja, pedig belőle azt is ki lehetne nézni, hogy ilyenkor is megtartja az előadást. Vagy tartsa meg úgy röviden, hogy mond valami improvizált hülyeséget, amin én csak röhögnék, de a hallgatóság megtapsolja, és köszönjük, rendben vagy, aztán elrohanhat...
    - Tényleg leugrik a nő a hídról. Ez is nagyon előrelátható baki.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák