Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Seven Pounds
    6.5/10
    Korábban átsiklottam felette, és tényleg jól működött a szűrőm, ami azt sugallta, hogy mellőzzem. Mikor nemrég igen elégedetten nyilatkozott róla valaki, gondoltam mégis adok neki egy esélyt. De kár volt, ezt a filmet nagyon nem nekem találták ki.
    Már az első ~55 perc alatt kirajzolódott előttem a következő 60 perc is, méghozzá, hogy ez valami irdatlan baromság lesz. Tartottam is egy ~20 perces kis szünetet félúton, aztán újabb 20 perc múlva ismét lelőttem ~20 perc pihire, de azért befejeztem. És pont az lett a vége, amit vártam. :DDD
    SPOILER
    Egy film egy megkeseredett emberről, aki a fejébe veszi, hogy azzal fog vezekelni a gondatlanságból okozott baleset következményeiért, hogy szétosztogatja a szerveit pár ember közt, akik szerinte jobban megérdemlik őket.
    Csodálatos mese, csak belőlem az efféle irracionális dolgok valahogy sohasem azt váltják ki, amit akarnak. Most nem akarok erről messzemenő vitát kezdeményezni, de szerintem ha a vezeklés volt a célja, akkor másképp is megpróbálhatott volna segíteni az embereken. Ha például élt volna még ~40 évet, az alatt sokkal több emberrel tehetett volna jót, akár hasonló mértékben, mint itt is. (Még akár orvosnak is szegődhetett volna, ha alkalmas rá, de van rengeteg "szeretetszolgálat", és hasonló, ahova várják az önkénteseket, stb...)
    Persze ha fontosabb volt neki, hogy minél hamarabb letudja a vezeklését, és végre öngyilkos lehessen (ami szerintem itt történt), akkor azt már nem is nevezném valódi vezeklésnek. (Sarkítva: Csapjuk össze minél gyorsabban, hogy szépnek tűnjön, és tisztának minősítsük a lelkiismeretünket, aztán menjünk innen a f@szomba, mert igazából nem is érdekel ' stílusban...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák