Aktív témák

  • Arnold2

    őstag

    válasz janos666 #22381 üzenetére

    Shutter Island SPOILER!!!!

    Nem tudom, hogy véletlenül írtad így vagy szándékosan, de Teddy Daniels nem őriz meg semmit illetve csak minimális bűntudata van (az is a náci táborban történtek miatt). Ugyan is ő egy kitalált személyiség Andrew Laedis által. Itt tulajdonképpen Laedis hordozhat valamit, de mivel eddig (s bár ő volt az eredeti személyiség) el van nyomva.
    Teddy a kitalált személyiség: nem tud semmit a család gyilkosságról, a felesége meghalt, de nem "általa" hanem Laedis által.
    Andrew megölte a feleségét és nagyon közvetve a gyermekeit. Na emiatt lett bűntudata, de megtört a nagy teher alatt és jött Teddy. Miután meggyógyították, újra Andrew lett akinek ott van az a nagy teher a vállán. S mivel "nincs mit kezdenie magával" így inkább a lobotomiát választja. Abban egyet értek veled, hogy végül is mondhatjuk gyávának, hogy nem akar azzal a teherrel tovább élni. De akkor egy költői kérdés feléd: te tudnál? :)
    Valamint nem akar ő ártani senkinek sem. A másikat is csak azért verte meg, mert Teddyként azt mondták rá, hogy ő Laedis (aki megölte a feleségét), s ezért pöccent be.
    Nem hősies, ezt aláírom. De semmiképp nem mártírkodásból csinálta amit csinált.

Aktív témák