Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    Integra, mephi: szerintem mindig a jövő dönti el, hogy melyik film alkotott maradandót. A Psycho biztosan, mivel a mai összes normálisabb thriller/horror arra az alapra épít, amit Hitchcock anno lefektetett. Valóban zseniális volt, de én úgy gondolom, hogy ő csak megtalálta azt az alapot, ami mindig is létezett, az emberbe volt kódolva. A filmes szakma olykor-olykor felfedez valamilyen pszichológiai törvényszerűséget, amit alkalmazni tud a művekben, Hitchcock esetében ez a filmek dinamikája.. ennek nem lehet ellentmondani, bár azért hozzá kell tenni, hogy szerintem sokat finomodott a szakma azóta, és ez így van rendjén. De lehúzni ötven évvel ezelőtti filmeket..? Kb mintha az első PC-t húznám, hogy az mekkora sz*r volt, mert lassú, stb. Aha, és hol lennél te az első alkotás nélkül? Szerintem full respect az újítóknak :)

    District 9-t még nem láttam, de lassan meg kéne nézni. :D

    Requiem egy álomért: nekem ez tetszett, gyönyörű a szimbolikája, és nem az a hollywoodi tömegtermék, hanem egy valós alkotás.

    Szerk: látom, közben ti is írtatok :D Igen, sztem is jók voltak azok a filmek, (memphi által felsoroltak) mert ott még máson volt a hangsúly. Ameddig nem voltak olyan digitális effektek, addig tudtak történet meg emberközpontú filmet csinálni, ma már nagyon nehéz, mert eltűnnek a süllyesztőben. Vessetek meg, de sztem ezért nagyon különlegesek a régi magyar filmek is.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák