Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Inception (BD korong, angol hangsáv) SPOILERESEN
    9/10

    A borító alapján valami "mátrixosabbra" számítottam. Igazából egyáltalán nem hiányoltam belőle a pisztoly-kungfut (már sok is volt abból 3 mátrix, meg a loppintásai), csak ha már beletoltak pár lövöldözős akciójelenetet egy ilyen kaliberű filmbe, akkor azért fésülgethették volna még őket egy kicsit, mert valljuk be, némelyik enyhén szólva is mosolygós lett.
    Bár ezt itt éppenséggel még kiválóan el lehet adni azzal, hogy "az álomvilágban amúgy is minden szürreális egy kicsit", és alkalmazzam ezt a "béna" jelenetekre. ;]
    (Bár fenntartással, mert pl. a Lexx esetében egy pillanatig sem okozott ez gondot. Itt inkább csak utólag magyarázom ezt meg magamnak, ahogy gépelek... :P)

    A mátrix-os-izé várásért okolható még a magyar cím is, ami szerintem nagyon félresikerült. (Bár lehet, hogy csak engem vezetett félre egy kicsit, így a borítóval együtt...)

    Még negatívumként hoznám fel, hogy ezt a színészt nemrég láttuk egy kísértetiesen hasonló szerepben. Ez engem zavart egy kicsit, mert így sokszor beugrott a Shutter Island, pedig úgy szerettem volna végignézni az Inception-t is, hogy ebbe élem bele magam, ahogy annak idején a Shutter Island-be is sikerült belemélyednem.
    (Bár ezzel "nyertek" is valamit, mert ezáltal főszeplőnek tekintettem ezt a karaktert, ami hozzájárul a kitörően pozitív megítélésemhez, de rről később...)

    Az első pár perc még nagyon zavaros volt, de mikor a nőt vitték be az első próbakörökre, akkor már szépen bele tudtam élni magam. Nem csak tátottam a szám, vagy mosolyogtam, inkább bólogattam, hogy "igen, én is ilyesmiket próbálnék ki a nő helyében, ha először lennék ott, és hasonlóan reagálnék".

    Viszont az, és ahogy kibontakozik előttünk a triplaálmon keresztüli sugallatpalántálás a "főhős" bűntudat tépázta tudatalattijának csapongásaival fűszerezve, már részemről is csak a zseniális szóval jellemezhető. :K
    Engem is nagyon szépen megvezettek ezzel a történettel, mert nem is akartam benne hibákat keresni. Pedig biztos vannak, és hasonló filmben kötelező jeleggel rácuppant volna a tudatalattim. De most békén hagyta, ösztönösen elfogadta a fent hivatkozott magyarázatot (Ami hibának tűnhetne, az csak a szürreális álomvilág szerves része).

    A végkifejlete is rendben volt. Még így is, hogy nem igazán derült ki, mi lett a többi repülőgép utassal, hisz amúgy is főszereplőnek tekintettem ezt az arcot, így rendben volt, hogy csak az ő szemszögéből lett vége. Nameg persze sohasem volt, és nem is kellett itt tisztázni, hogy tulajdonképp mikor mi is az álom és mi a "valóság", tehát részemről az egész meló is lehetett egy álom, az sem állítaná fejre a film történetét, ahogy az sem, ha ezt nem is nyilvánítják ki. Ez itt most egy jól működő, nézői fantáziára hagyott homály, nem olyan égető kérdések, amik lerombolnák az egész művet, ha nincs rájuk szóról szóra szájbarágott válasz a film végéig. (Ezt sokan próbálják meglovagolni a nyitott kérdések kapcsán, csak nagyon ritkán jön össze.)

    Mozgalmas, tartalmas, szórakoztató és elgondolkodtató egyszerre. Csak az első bekezdésekben ecsetelt problémák miatt nem 10/10.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák