Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Black Swan / Fekete hattyú(BD, angol hang, magyar felirat)
    9/10

    Az első 5 percben szinte szédültem a túlerőltetett képzajtól. Nekem ettől inkább olyan régi Sci-fy érzésem volt (ahol a kis költségvetés miatt volt olcsó a tekercs és további zajjal próbálták jobban összefésülni a gyermeteg CGI-t, vagy épp a béna maszkokat/bábokat a filmre rögzített élőszereplős jelenetekkel. -> Lassan ki lehetne már nőni ebből "perlin noise"-ból és "old-documentary-style"-ból: régen jó okkal volt ilyen, ma már inkább csak megszokás, de engem pl. zavar.)
    De aztán megszokta a szeme, és a szintén lagymatag bevezetés után (az első 20 percben azt hittem, hogy valami erőltetetten komorrá tett step-up 8 lesz) elég mélyre sikerült merülnöm.

    Kár, hogy nem egyedül néztem, mert így gyakran magyaráznom kellett, hogy mikor van "halu" (nekem mindig egyértelmű volt, de a többieknek nem, és elkezdtek szörnyülködni vagy agyalni... ; meg tartanom kellett egy kiselőadást a szerről, amit szerintem a piába kevertek, mert valahogy azt is rögtön rajtam kérték számon. :DDD)
    De még ez sem tudott igazán kizökkenteni, végig ott voltam lélekben a csajjal, még a zárómondatnál is.

    Nem tudom egyedül vagyok-e vele, de mikor a rendező kérdezte, hogy "Te megdugnád...?" és rávágtam, hogy "három újjal és farokkal ott helyben" -> le is hurrogtak a többiek. :D Igaz, hogy a végére azért már nekem is túl "zakkant" lett egy kicsit szegény, és már én sem mentem volna szívesen a közelébe, de azért át tudtam őt érezni, és a monitor biztos távolságából gondolatban még átöleltem a szivacson fekve is.

    -0.5 csak a zaj miatt, -0.25 a picit hosszú prológusért és -0.25 amiért talán egy lehelettel többel lőttek túl a realitáson, mint szükséges lett volna (és így még kevesebbeknek jön át).
    Szóval majdnem tökéletes, már tényleg csak akkor lehetne nálam is szubjektíven 10/10, ha én vagyok a producer, és olyan szűk pórazon tartom a rendezőt és operatőrt, amennyire akarom. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák