Aktív témák

  • lvnt

    őstag

    Heat (eredeti hanggal, 1080p) - 9,5/10

    Egy kérdésem lenne: hogy nem láthattam eddig ezt? Fantasztikus, a témában a legjobb. Nálam top tízes a film, pedig első nézés után nem igazán szoktam behatárolni egy filmet, csak az ehhez hasonló remekműveket. Ugyan lehet, hogy nem szerencsés a két főszereplő játékát összehasonlítani, mert mindketten hatalmasat alakítottak, de azért én mégis megtenném: Pacinót tartottam mindig is a nagyobb színésznek (ebben valószínűleg főleg az játszik közre, hogy ő sohasem vállalt olyan ócska szerepeket, mint amelyeket De Niro az utóbbi tíz évben), de azt kell mondjam, hogy ebben filmben ez fordítva volt igaz, mindvégig De Niro karakterét éreztem az erősebbnek. Azt nem igazán tudom elmagyarázni, hogy miért. De az biztos, hogy mindkettejüknek a legjobb filmjei közé tartozik a Heat. Ezek a filmek számomra Al Pacino esetében: Godfather, Scarface és a Scent of a Woman, Robert De Niro-nál pedig a Taxi Driver, a Once Upon a Time in America és a Cape Fear. Abszolút felnőtt ez az alkotás az előbb említettekhez. Kicsit szégyellem is magam, amiért eddig kimaradt annak ellenére, hogy mindkét színészt a leghatalmasabbak között tartom számon.
    A filmben tökéletes arányban voltak az akciódús és a lassabb részek. A két fő karakter esetében nagyon jó volt a jellemábrázolás, azt meg nem is bántam, hogy a csapat többi tagjánál nem igazán beszélhettünk ilyenről. Főleg Trejo nem alkalmas az ilyesmire. Val Kilmer, mint már írtam is, sosem tartozott a kedvenceim közé. Nem is nagyon emlékszem olyan filmjére, amelyben emlékezeteset nyújtott volna, de most meglepően jó volt ő is.
    Egyedüli negatívumként talán csak a zenét tudnám felhozni, valahogy az most nekem nem igazán jött be. Nem mondom, hogy kifejezetten rossz, de az biztos, hogy hullámzó volt. Valamikor nagyon jó volt, valamikor viszont egyáltalán nem. Szóval szerintem lehetett volna jobb is a zenéje, de örülnék, ha ez lenne a legnagyobb hiba minden filmnél.

    Spoiler:

    Először egy kicsit értetlenül álltam az előtt, hogy miért fedték fel az elkövetők kilétét ilyen hamar. Ekkor azt hittem, több lehetne még magában a nyomozásban, de aztán rájöttem, hogy így volt tökéletes.
    Zseniális volt a két "ellenfél" kávézóbeli beszélgetése. Nagyon jól bemutatta, hogy mennyire is tisztelik egymást annak ellenére, hogy két különböző oldalon állnak. Két ember, akik a legprofibbak közé tartoznak. Végül persze erre rácáfol McCauley azzal, hogy menekülés helyett azt választja, hogy megbosszulja a társai halálát. Igaz, hogy sokszor láthattuk már ehhez hasonló bűnöző karaktert, de itt mégsem a szokásost kaptuk.
    Igazatok volt, az utcai lövöldözős jelenet is nagyon ott volt, és egyáltalán nem volt idejétmúlt az akció így tizenhat év után sem.
    A véleményemet csak felerősítették a záró képkockák, nem hiszem, hogy ennél jobb befejezést írhattak volna hozzá.

    Spoiler vége.

    Köszönöm még egyszer az ajánlást, srácok!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák