Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Transformers: Dark of the Moon (2D BD50, angol felirat)
    7.5/10

    Szándékosan 2D-ben néztem a FullHD3D képes plazmán, mert javarészt fake-3D.

    A látvánnyal nagyon elégedett voltam. Az előző két, de kiváltképp a 2. részeken rengeteg volt a film grain + perlin noise + dither noise (pluszba a másik kettő tetején, és ez szerintem csak a BD verzión, a mozis tekercsen nem), és közelről vizsgálva egy nagy színes "mákosgubából" állt össze, de itt most gyönyörű szép tiszta volt a kép világos és sötét jeleneteknél is. Nagyon ritka, rég láttam ilyen korrekt képminőséget BD-n (tiszta éles kép szép finom színvisszadással, ahogy azt mindig kéne :R). A robotok részletessége is ütött már az első részben, mégis sikerült fokozni rajta.

    Történetileg sem panaszkodom. Sohasem hatott meg igazán, de szerintem a három film közül eddig ebben volt a legkevesebb idegesítő töltelékjelenet.
    (Egy ilyen filmnél most ne kezdjük el feszegetni az ilyesmiket, hogy a tartószerkezetek mechanikája tanszék sírva fakad a felhőkarcolós jeleneten, ez szándékosan is egy mese...).

    Egy kis Terminátor 4, egy falat Half-Life 2, és egy csipetnyi Doctor Who beütés fűszerezte meg a régi transformers sablont, van aki ennyit sem tesz az x-edik fojtatáshoz.

    Kicsit hosszú volt, nem néztem meg előre és max nettó 2 órát saccoltam, de a kelleténél picit több lett.

    Azt nem tudom miért szőkén szerepelt az új barátnő. Mikor rátattintottam iMDB-n ott egy rakás sötét hajas kép van róla, ami szerintem jobban áll az arcának. De mindegy, ha benne akartam volna gyönyörködni, akkor valamelyik fehérnemű bemutatóját nézem meg, nem ezt a két és fél óra acél/beton-zúzó parádét, modellhez és Fox-hoz mérve is el elég jól el tudta játszani ezt a hatalmas szerepet, hogy "nézz ki jól a vásznon", nem nyomott le olyan idióta "kivertkurva" arcokat, mint a kezdőszínész kifutótopmodellek szoktak az első filmjeikben, ahol zabos barbibabát játszanak... :))

    Ez már csak akkor lehetett volna jobb, ha nem lenne még unalmas minden részben csak a robotpankráció kivitelezésében gyönyörködni, és még ez a maradék kis "partizán dilettantista jelenetet" is hanyagolták volna, és 20 percel hamarabb vége lesz.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák