Aktív témák

  • F34R

    nagyúr

    Dream House

    BD-Eng
    Daniel Craig

    Spoiler

    Főszereplőnk Will Atenton aki éppen otthagyja munkahelyét annak érdekében , hogy többet legyen családjával az új otthonukban vidéken.
    A film elején még semmit nem lehet sejteni , szépen kezdik kipofozgatni a lelakott házikót.
    Munkájába temetkezik (ami nemmás mint egy napló , később ebből lesz a Dream House című könyv ), amiből csak családtagjai 2 kislánya és felesége zökkentik, mivel fircsa dolgokat látnak , úgy érzik valaki figyeli őket.
    Egy nap mikor az alaksorba téved Will egy halom suhanc tör ki és menekül el, egyiket elkapja aki azt meséli el neki visszatért a gyilkos.
    A házon belül és kívül is nevek , kifejezések többnyire a családgyilkosságra utalnak.
    Will tehát elkezd nyomozni ,a helyi rendőrség nem segít(ismerik valódi kilétét.)
    Egy helyre csöppen ami nem más mint egy szanatórium , Peter Wardról kérdezősködik .
    5 évig ezt a személyt bent tartották mivel ő volt egyedül gyanusítható a család gyilkossággal.
    Az szanatórium igazgatója megmutatja neki a régi felvételeket Wardról . Ekkor döbben rá az igazságra az az ember egy személy nem más ,mint saját maga. Will Ententon-t ő találta ki amíg bent tartották, ekkor kezd fordulópontra érkezni a történet: Ugyanis nem volt munkahelyéről hanem a szanatóriumból, és nem a családjához hanem az üres házba tér vissza ami több éve lakatlan.
    Minden egyes nap elképzeli hogy a családjával van játszanak , zaklatják őket stb.
    Will (Peter )szembeszomszédja segít neki aki tudja ki is ő valójában . A nő elmondja az igazságot , eddig a pillanatig úgy érezte ő oltotta ki családja életét.
    Mindezidő alatt halványulnak az emlékképek kezd összeomlani a képzelgés.
    Nem akarja elengedni családját "a ház fogságában van".
    A szembeszomszéd volt férje aki rendszresen elviszi lányukat (elváltak ) az elejétől fogva gyanús. A végkifejletben meglátogatja Ann Patterson (szomszéd) Will-t és arra kéri menjenek el a házból. Megjelenik a nő volt férje ezzel borul az egész dolog , bosszút akar állni feleségén amiért elváltak , bezárja és belocsolja az egész házat benzinnel.Egy csapással le akarja tudni a bolondnak vélt Will-t és Ann-t is volt nejét.
    Előkerül az igazi családgyilkos is ekkor villan be neki mi is történt , visszatérnek az "igazi" emlékei . Lényegi dolog hogy Ann férje és gyilkos bent égnek , a többiek kijutnak . Utolsó pillantra Will visszatér ,elköszön az emlékbéli feleségétől , kislányaitól és otthagyja multját a házban,
    Úgy tünik miden megoldódik , a naplót amit kimentett a házból (feljáró lépcsőléc alatt rejtett el) könyv jelent meg Dream House címmel [első mondatokban írtan]

    A film kategóriája Drama | Mystery | Thriller . Legfőkkép a kiemelt csupán , mivel csak egy ideg misztikus és annyira thriller-nek sem mondanám.
    Félidőig igazán jó, és utánna kezd laposodni.
    Ezért egy átlagos filmbéli 6.5/10-t kap .

Aktív témák