Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Integra #4901 üzenetére

    Beteszem ide, mert az index gyorshírektől el fog tűnni:

    Duplarészesre hízott az Inglorious Bastards, Tarantio második világháborús filmjének forgatókönyve. Az egykori videótékás a 2009-es Cannes-i fesztiválig mindenképpen le akarja forgatni a filmet, ami saját bevallása szerint egyedül a címet vette át Enzo G. Castellari 1978-as, háborús spagetti westernjéből, és csak az alapszituációban hasonlít a 67-es Piszkos tizenkettőre. A történet egy csapat amerikai bűnözőről szól, akiknek a megszállt Franciaországban kell végrehajtaniuk egy szigorúan titkos akciót, majd élve eljutni Svájcig. Tarantino a BBC-nek adott interjújában nem erősítette meg, de nem is cáfolta a szereplők névsorát, így a már biztos stábtag Michael Madsenen és Tim Roth-on kívül (ők a film IMDb-adatlapján is ott vannak) továbbra is Piszkos tizenkettő-tagságra esélyes Sylvester Stallone, Bruce Willis, Paul Walker, Eddie Murphy, Johnny Depp, John Travolta, Harvey Keitel, Arie Verveen, Mickey Rourke és Christopher Walken.

    Keitel, Walken, Stallone nem öreg kicsit már ehhez a szerephez? Feltéve, ha fegyenc katonák lesznek ők is. OK, stallone még eljátszotta Rambót, de hát ő egy veterán dzsungellakó, de a II. világháborúban 60-70 éves katonákat nem vittek bevetésre. A mai napig azt hittem, hogy Lee Marvin a Piszkos 12-ben szintén elég koros volt már, döbbenten láttam, hogy mindössze 45 éves volt:). Szerintem masszívan ivott meg dohányzott.
    Bízom Tarantino-ban, hátha összedob egy jó kis háborús akciófilmet a régi nagyok hangulatában. Nekem az újabb filmekben semmi megkapó nincs, a történet sem szokott különösebben lebilincselő lenni, a szereposztás sem, meg ez a nagyon reális, mutassunk meg minden golyó által kiszakított belet jellegű ábrázolás sem tetszik. Egy átlag 60-as évekbeli háborús filmben meg lehet nézni, milyen szereplőgárda volt, sokszor még a kisebb szerepekben is nagy nevek tündököltek. Meg mindben volt egy enyhe, finom humor, sokkal életszerűbbnek is tűnik nekem ez. Tudom, Kelly hősei, Nagy szökés, Piszkos tizenkettő stb kaliberű filmet már soha, senki nem fog forgatni, de azért legalább az igyekezet meglehetne.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Aktív témák