Aktív témák

  • Arnold2

    őstag

    Felon

    Na én is megnéztem egy kis késéssel. S meg kell mondjam, pozitívan csalódtam. Írtátok, hogy fasza meg minden, de magamnak kellet hogy lássam. Tetszett a film, a történet felépítése, hogy nem szarakodtak túl sokat az elején (meg még az a kis félnudi az első feleség látogatásnál :B ). Tetszett az operatőri munka is. Nem vagyok nagy rajongója a kézi kamerás felvételeknek, de itt ahol használták, pont jól jött ki. Tetszett a színészi munka is. Véleményem szerint Stephen Dorff jó választás volt, s Val Kilmerre sem lehet panasz. A vége olyan amilyen, de nem zavart. Rezgett a léc nálam nagyon, de végül éppen hogy fennmaradt.

    -=Innentől kezdve SPOILER lelhető fel, nem sok, de elvesz az élvezeti értékből, ha még nem láttad a filmet,de meg szeretnéd még nézni (amire buzdítalak is :) ) =-
    Harold Perrineau mint a fősmasszer érdekes választás volt. Ha valaki nézi az OZ című sorozatot, akkor őt a rács másik oldaláról ismerhetjük meg. Bár a szerepét egy kicsit túlzónak találom, benne van a pakliban, hogy tényleg történhetnek ilyenek a börtönben, báárr....
    Ha én lettem volna a rendező és vagy a könyvíró, akkor egy kicsit talán még jobban rámentem volna a karakter kettősségére: a börtönben mint a kemény irgalmatlan smasszer, s mint magánéletben egy átlagos kedves családapa. Az utóbbit véleményem szerint talán nem hangsúlyozták ki eléggé. Mert szerintem erről volt szó, lásd mikor kijött a kórházból s sírva kuporodott össze a kocsijánál a fia miatt. De mivel nem volt eléggé megalapozva a jó oldala, engem mint néző, hidegen hagyott egy apa fájdalma a fia iránt. Sőt még szurkoltam is volna az elkövetőnek, hogy tolasson vissza majd megint át. Persze túlzok, de értitek. Ezzel véleményem szerint egy nagy ziccert hagytak ki. Mert nálam nem jelent meg az az effektus, hogy sajnálom is meg utálom is. Így maradt az utóbbi. Na túlragoztam a témát azt hiszem.
    Valamint szintén jó ötletnek tartom azt a kis enyhe klisét, hogy mikor a felesége dobta, ő egyből átállt. Ez teljes mértékben érthető is, számítottam is rá.De itt is lett volna még mit mutatni. Alig tapasztaltam karakterfejlődést. Ahogy Péhly "Dorinát dugom" Barna mondaná: Nem jött át (teljesen).
    Bár ha azt a pár dolgot beletették volna amit én hiányoltam, akkor lehet hogy az lett volna a bajom, hogy túl hosszú a film.Minden esetre még elnéztem volna szerintem még egy fél óráig.

    -= SPOILER vége =-

    A filmenk adnék egy 8.2/10 -et a Spoiler-es részben leírtak miatt. Amúgy 9.2-öt kapott volna. Minden esetre tuti többször nézős film (többek között azért is, mert sikerült olyan HD verziót kikölcsönöznöm, amin még magyar felirat sem volt, így angol felirattal nagyjából a 85-90%-át értettem).
    Ha lenne olyan plecsnim, mint ami Tibinek van (Ta's choice), akkor most ez a film megkapná.
    (S bizonyítván hogy jó film, nagyon ritkán értekezek ennyit egy filmről, ami nálam jót jelent :) )

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák