Új hozzászólás Aktív témák

  • Ispy

    veterán

    Alien Covenant

    Na, én is túl vagyok rajta. Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, mert pár apró részlet megváltoztatásával még jó is lehetett volna. Hozzáteszem nekem ez inkább volt a Prometheus folytatása, mint az eredeti történet újraforgatott változata. Talán a kritikák hatására, hogy egy Alien filmben nincsen élien, itt jó párszor feltűnik, igaz néha öncélúnak éreztem, izzadságszagúnak. Scott egyszerre akarta folytatni az előző rész történetét és egyben vérbeli szörnyes horrort forgatni, ezért jó pár bakit csinált a filmben.

    Először is a pótkapitány odasétál egy tojáshoz és önként és dalolva belenéz? :Y Oké, hogy egybites a legénység, mert anélkül nem lenne film, de ezt azért agresszívabban is meg lehetett volna oldani, mondjuk a fehér ízé megölése után David lefegyverzi a kapitányt, és odacipeli a tojáshoz és kényszeríti rá, hogy belenézzen. Mennyivel faszább lett volna..... Aztán meg a nem tudom hogy hívják csávó, akinek az arcát szétmarja tojásrakó ízé, hogy a tökömbe rakta le benne a tojást? Odarakta a kezét a szája elé, kiabálni is tudott, így biztosan nem, amikor ahhoz idő kell neki, és le kell dugnia az ember torkán a nem tudom mijét. Mindezt csak azért, hogy a végén kapjunk egy tök béna és elcsépelt jelenetet a hangárban. Ehelyett nyugodtan lehetett volna az, hogy a maradék legénységet lerakja aludni az álvalter, és felöklendezi a záró képben a kis embriókat. Ja, ha már itt tartunk. David haja szőke, Walter haja barna. Hogy a tökömbe lett David a hajón barna hajú? Nyomott még egy gyors hajfestést a sarki fodrásznál?
    És erre kapunk még egy szájbarágós jelenetet, ahol Walter sebe beforr, majd a verekedés végén snitt, tegye fel a kezét, aki itt még nem tudta, hogy aki kijön a barlangból az David és nem Walter. És ha itt még nem esett volna le, 5 percig kapcsozgatják a sebét a tükör előtt, mikor annak simán be kellett volna forrnia.

    Hirtelen ennyi jutott eszembe, meg kell majd még nézzem itthon is. Azért abból a szempontból jó volt látni, hogy sok kérdésre adott választ, még ha sokaknak nem is tetszik az.

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák