Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Annyira örültem anno, amikor képregényeim hősei a technika jóvoltából megelevenedtek a filmvásznon, mára viszont már méla közönnyel fogadom az újabbnál újabb híreket, trailereket, teasereket, nem tud kiváltani belőlem sok érzelmet, hogy mekkora pénzgyárat varázsoltak az univerzum köré. Ezért sem érdekel a szuperhőseim után egy afro párduc, de nem fog egy ausztrál erszényes farkas, kenguru, vagy éppen egy kínai kung fu panda sem.

    De amitől letettem az arcom.
    Amikor tinédzser korszakom kedvenc regényeit látom megelevenedni a filmvásznon, amire egyáltalán nem is számítottam, derült égből villám csak más. A netflix megadta nekem a shadowrun élményt, de többet tett annál, mert szűk két órában ábrázolta egy adott társadalom létét bizonytalanná tévő konfliktushelyzetet, aminek nem kevés kicsengése van jelenkorunk irányába is.
    Fogalmam sincs lesz-e folytatása, sok helyen írnak róla, számomra így önmagában is akkora katarzis a film, hogy méltatlan is lenne pontoznom, mert vélhetően akkor is több pontot kapna tőlem, ha csak csukott szemmel hallgattam volna végig.
    Aki - hozzám hasonlóan - kedveli a shadowrun könyveket, azoknak kifejezetten ajánlott.
    Bright

    És ha már szuperhősök.
    Nem a giccses, szirupus, hálivúdi szalagról legördülő tucattermék, hanem egyedi, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató.
    A kisstílű bűnöző szuper képességre tesz szert és mire másra használná, mint bűnözésre, de marad ugyanaz a kisstílű senki, aki volt, amíg nem találkozik egy fogyatékos lánnyal.
    Nem hibáktól mentes az alkotás, de végre emberközeli volt, nem csillió dolláros szervezet harcra a földönkívüli fenyegetéssel.

    Jeeg robot vagyok

    Ott bent

    Francia horror.
    Minél előbb szeretném elfelejteni ezt a gusztustalan vériszamot.

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák