Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Sokadszorra tekintem meg a Kapitány és katonát és sokadszorra képeszt el a film az aprólékosságával. Persze, Peter Weir-től ez a minimum, szépen odasimul a legnagyobbak mögé a teljes munkássága (főleg a Truman Show meg a Holt költők társasága okán), de akkor sem tudok betelni azzal a gyakorlatilag tökéletes korhű ábrázolással, ami ezt az alkotást jellemzi, a legegyszerűbb dolgoktól, mint a korabeli eszközök használata ceruzáktól kezdve ruhákon át olyan színészek alkalmazásán át, akik beleillenek a korképbe egészen a 18-19. század fordulójára jellemző szaknyelv alkalmazásáig. Az egyedüli hiba talán csak Russel Crowe castingolása, tényleg furcsa volt az akcentusa, de mint színész bőven kárpótolt emiatt
    A film technikai része szintén elképesztő, minden hangot-hanghatás eredeti, ágyúgolyók kilövésétől kezdve a madarak hangjáig, Weir valódi vihart vett fel a viharos részekhez, illetve igazi hajót használt (meg modelleket, oldschool módon), ráadásul nem is esett abba a csapdába, hogy elbagatellizálná az egész összecsapást, nem akartam Dávid és Góliát harcának beállítani (összvissz egyetlen kép volt arról, hogy az Acheron milyen monstrum a Surprise mellett.
    Egyszóval zseniális film szinte minden szinten, nagyon sajnálom egyrészt hogy bukott és nem volt lehetőség folytatni, másrészt, hogy Peter Weir gyakorlatilag felhagyott a filmezéssel, az eltelt 13 évben mindössze egyetlen kalandfilmet (The Way Back, 2010) rendezett, az sem lett átütő siker.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák