Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz janos666 #15578 üzenetére

    Egyrészt mert a HDS nem veszi figyelembe a 199-es attribútumot, mert ha figyelembe venné, akkor lenne előtte egy ikon, másrészt az attribútumok "vándorolnak" is, még gyártón belül is, nemhogy egy Lenovo OEM meghajtónál, ahol a Lenovo szája ízére van írva a FW, harmadrészt meg az attribútumok neve akármi lehet, ezt nem a meghajtó adja vissza, annak nevezhetem el, aminek csak szeretném(nehogy azt hidd, hogy a 199-es attribútumban valóban az is van feltétlenül, amire a neve utal, ezt nekünk fejlesztőknek kell nyilvántartani, minden egyes SSD típus/széria esetén, hogy melyik sorszámú attribútumban mi van tárolva, melyik mezőt kell feldolgozni és milyen mértékegységben stb stb).

    Tételezzük fel, ha a 199-es értéknél az is van, ami a neve, akkor meg ki kellene írnia a szöveges értékelésnél az adatátviteli hibák számát, amit nem tesz meg, mindent rendben talál. Ennek alapvetően 2 oka lehet
    1. Nincsenek átviteli hibák
    2. Vannak, csak mivel nem ismeri a meghajtót(nincs a HDS adatbázisában) így nem tud mit feldolgozni, nem tudja mely attribútumokat kell figyelembe venni stb stb.

    Természetesen az mSATA-SATA átalakító bejátszhat a képbe, ami valóban okozhat adatátviteli hibát, de azt HDS-el nem fogja kideríteni(meg semmilyen más alkalmazással sem), ha a HDS és egyéb app-ok előtt nem ismert a meghajtó...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák