Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz janos666 #15581 üzenetére

    Ja, én voltam a hüle, mert azt leírtam, hogy nem az a neve az attribútumnak, amit a HDS kiír (nem UltraDMA CRC error, nem is Ultra ATA CRC error, meg nem is Interface CRC eror vagy bármi), hanem CRC Error Count, de azt nem, hogy ennek viszont semmi köze a SATA átviteli hibákhoz. A 199-es attribútumban a belső CRC hibák száma van tárolva(OEM meghajtóknál nem feltétlenül), ami az SSD vezérlője meg a DRAM és NAND-ok közt fordulhat elő.
    Ennek az értéknek 0-n kell állnia normál esetben, ez tény, de ha nem azon van, akkor az nem a SATA átvitel hibára utal, hanem másra.
    Abban teljesen egyetértek veled, hogy azt a "2$ kínai kütyü"-t érdemes kizárni az egyenletből, de nekem volt már a kezem közt olyan legelső EVO (nem is egy), a legelső FW-el, amin több százezres értéken volt a 199-es attribútum, de azt hiába kötötted másik SATA port-ra, hiába cseréltél SATA kábelt, azzal ezt nem lehet megszüntetni, csak az újabb FW oldotta meg a gondot(bizonyos chipset-ekkel nem fért össze).
    Szóval én ezért nem az átalakítót zártam ki elsőre(1 hónapja berakott kép szerint még minden rendben volt, igaz, azon a 199-es érték pont nem látszik, ami jó lett volna, hisz össze lehetett volna vetni a mostani értékkel(az is lehet, akitől vette, azon a konfigon nem fért össze a meghajtó, nála nem is emelkedett ez a szám stb stb)) ill. ha olvasol a neten, a Yoga 2 Pro kapcsán, ott is sokszor az ilyen rejtélyes fagyásokról számolnak be a felhasználók(ilyen OEM SSD-vel (is) szállít(hat)ja a Lenovo)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák