Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz janos666 #15628 üzenetére

    Ez nem véletlen volt, csak épp -szvsz- kizárólag a 199 attrib-re fókuszáltál.
    Van ott még 2 attrib(már ha ad ilyen infót a meghajtó), aminek 0-n kell lennie, Ezek a 195 és 187(szoros összefüggésben állnak). Ha ezek értéke 0, akkor mindegy milyen értéken áll a 199-es attrib értéke, az nem a SATA átviteli hibákra utal. Szvsz ezt a 2 attrib-ot nem vizsgáltad meg anno.

    ABee
    1. BIOS alapbeállításait töltsd be és egyéb szükséges beállításokat eszközölj (pl ha alaplapi hangkari van, azt engedélyezd stb stb, de különös tekintettel a SATA portok üzemmódjáról ne feledkezz meg)
    2. Ha van (márpedig szinte biztos vagyok benne, anélkül, hogy megnéztem volna a deszka spec-jét) a SATA ESP üzemmódot tiltsd le
    3. Cserélj SATA kábelt

    tévelygő
    A kapacitást a gyártók 10-es számrendszerben adják meg, míg a Windows (kezdetektől) 2-esben. Előbbinél 1000, míg utóbbinál 1024 a váltószám a mértékegységek közt. A keveredést a mértékegységek jelölése okozza, mert míg a gyártók GB-bel a 10-es számrendszerre értendő kapacitást jelölik, addig a Windows a GB-vel a 2-est jelzi. A 120GB (10-esben) pont ugyanannyi, mint a 111,79GB (2-esben). Az SSDOK-ban pont ezért alkalmazom az egyértelmű megkülönböztetést, a GB és GiB mértékegység használatával.
    (SSDOK-ban a GiB egyenértékű a Windows GB mértékegység jelölésével és direktívájával)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák