Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz F1DO #38775 üzenetére

    M.2-esből van SATA sebességű is. Amire te gondolsz, az az NVMe. Azt bele lehet tenni akármilyen lapba, olyanba is, amin nincs M.2 foglalat, akár kártya formátumú NVMe SSD-t, akár PCIe M.2 adapterkártyával M.2 NVNe SSD-t, ez utóbbi az, amiről te kérdezel. De ha túl régi a lap, és a BIOS-a nem támogatja, akkor a BIOS nem fogja látni, és bootolni nem lehet róla. De ha egy SATA-s meghajtóról bebootol egy olyan modern OS, ami kezeli az NVMe-t, akkor viszont gyors háttértárnak használhatod.

    De alapvetően nem erőltetném az NVMe-t, hacsak nincs rá kifejezetten szükséged, mert nagy fájlokkal dolgozol, meg sok gigás fájlmásolásokat eresztesz meg rendszeresen. Bootmeghajtónak, hogy gyors legyen a boot, meg gyorsan töltődjenek be a progik, játékok, arra jó egy SATA3 SSD is.

    (#38783) leikomessi: ez így teljesen jó. Ilyennel én is találkoztam laptopokon, meg USB-SATA átalakítókon, a működést nem befolyásolja, ha kilátszik egy kis érintkező felül. Attól még elég hosszúak az érintkezők, hogy legyen kontakt. Ha működik, nem kell vele foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák