Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz King Unique #39648 üzenetére

    Nem. Pont hogy nem tudom jobban, azért nem dönteném el a felhasználó helyett, hogy milyen partíciók kellenek neki. Ez a baja a MS-nak, hülyének nézi a felhasználót, minden el van döntve helyette, nincs beleszólása. Nem, nem kell MSR partíció, sok milliárd Windows felhasználónak teljesen felesleges. Nagy kárt nem csinál persze, sok helyet nem foglal, a GPT 128 partícióhelyéből is csak 1-et vesz el, de minek erőltessük, ha nem kell? Pont az a poén, hogy MSR nem kell. Működik minden nélküle, külön ezért írtam a rólam szóló példamesét, hogy Linux alatt csinálom ezeket, és tökéletes működőképesek az így particionált meghajtók Windows alatt is, UEFI bootra is teljesen jók, mindenféle MSR partíció nélkül. Persze, lehet törölni dispart-ban az MSR partíciót, meg kiigazítani, ahogy írod, de megint felesleges plusz munka a felhasználónak.

    Egyébként ugyanez van pepitában a Windows telepítőben, mikor MBR-es háttértárra telepítesz, és két partíciót akarsz rá, akkor a másodikat kötelezően kiterjesztett partícióként csinálja.

    (#39649) Doky586: az SSDOK-nak teljesen igaza van, ne tanulja meg ezt figyelmen kívül hagyni. Az eltolása a partíciónak objektíve rossz, igaz nagy gyakorlati jelentősége nincs, de legalább felhívja a figyelmet a MS hülyeségére.

Új hozzászólás Aktív témák