Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz ANOka #53543 üzenetére

    Ez egy nagy illúzió, h. netről bármi régit bármikor le tudsz tölteni. Pont h. az ellenkezője, minél régebbi v. egzotikus dolgot akarsz beszerezni, annál nagyobb meló lesz vele. Naponta zár be a neten valamelyik régi szoftver archivum, mert pl. a tulaj meghalt, más meg nem veszi át a stafétát. A nagyok meg (mikroszoft a legrosszabb ebből a szempontból) mindig csak az aktuálisan trendi szarságaikat tartják elérhetően. Ami már kicsit is régi azt pár évente se-szó se-beszéd elkaszálják 1-1 kőccségcsökkentés alkalmával, nyoma sem marad. Olyankor megy a levesbe pl. több mint egy évtizednyi Technet blog (többszáz különböző csatorna, köztük nagyon profi és nagy aktivitású szakmai tartalom is). Vagy a Channel 9 videók, szintén egy évtizednyi szakmai videó portál, több száz különböző csatornával. Vagy az XP update-k több ezres mennyisége. Ha retró gépre akarsz felhúzni kb. véglegesre kipeccselt xp-t ~15 év szoftverbugjainak javításával, marad a community. Ugyanis szerencsére volt néhány őrült aki nekiállt leszivattyúzni többszáz gigabájt windows update-t sos, mikor a mikroszoft csak pár hetet hagyott reagálni a derült égből bejelentésre. Na az az archivum sem fog örökké élni. Plusz keresgélni bennük mit mivel kell updatelni, nem annyi mint amikor klikkelt az ember egyet a windowsupdate-re a többit meg a gèp magától megcsinálta, ezzel el lehet majd hónapokat, éveket is szöszmötölni.

    Ha meg retrozási céllal valamelyik régi programból csak 1 konkrét verzió lenne jó, akkor sok sikert megtalálni azt. Főleg ha sehol nem írnak pontos verziószámot letöltéskor. Csak utólag derül ki h. megint ugyanazt találtad meg már a 100. helyen.

    Szóval nem, nem igaz h. az interneten minden megmarad. Az internetről eltűnik minden egy szempillantás alatt. Amit otthon bespájzoltál dvd-n, hdd-n, az marad meg évtizedekig.

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák