Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz peu407 #6471 üzenetére

    Gyártónként és ezen belül típusonként is eltérhet, hogy mely SMART mezőkben mit ad vissza egy meghajtó avagy azt a mezőt mire használja a meghajtó Firmware-je. Az általad felvázolt Samsung példa nagyon jó, ugyanis a Samsung HDD-k valóban 0-n tartják azt az értéket és nagyon nagy baj lenne, ha az az érték elkezdene növekedni(merta Samsung ott hibák számát, vagy hibás szektorok számát stb adja vissza), míg pl Seagate HDD-knél az az érték meg folyamatosan növekszik, de itt meg ez a normális, mert nem itt adja vissza a hibás szektorokat pl.

    SSD-k esetén ugyanígy meg vannak a különbözőségek, gyártónként és azon belül típusonként. Ezeket a dolgokat azoknak a fejlesztőknek kell pontosan tudni és kezelni, akik kísérletet tesznek kondíció meghatározására.

    A fentiek alapján belátható, hogy nincs egységes megközelítés, "ahány SSD, annyiféle SMART infó", épp ezért célszerű a Hard Disk Sentinel Áttekintés fülét elolvasni, mert az érthetően leírja, hogy van-e gond avagy sem, anélkül, hogy a SMART adatok és azok feldolgozásának birodalmában el kellene merülni.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák