Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz neunoid #7817 üzenetére

    1. Az XP-vel particionált meghajtón hibás partíció-eltolás lesz, ezért a telepítés előtt elő kell particionálni a meghajtót Vista vagy újabb Windows alól vagy arra alkalmas partíció kezelő alkalmazással pl az ebben a bejegyzés végén linkelt MiniTool® Partition Wizard Home Edition segítségével. (Ez egy ISO, amiből boot CD/DVD avagy pendrive is készíthető. Hogy hogyan, szintén leírtam ott)

    2. Az MS által legutoljára kiadott eredeti/érintetlen XP Pro SP3 telepítő sem támogatja az AHCI üzemmódot, semmilyen chipset esetén sem, azaz AHCI üzemmódban az XP nem települ. Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, ahhoz integrálni kell az AHCI driver-t a telepítőkészletbe.

    3. Az ASUS a P5 szériás alaplapok nagy részén megszüntette az AHCI támogatást a legújabb BIOS-okban, azaz ha jelenleg még támogatja, akkor ne frissíts BIOS-t, hátha a Te alaplapod is érintett.

    Benhill
    A gyorstalpaló 5. pontjában van leírva, hogyan lehet (már ha lehet) utólag AHCI-re váltani. Ha azt betartva sem sikerül a "manőver", akkor marad a reinstall, de azt már a topik összefoglalójában található telepítési segédlet alapján tedd.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák