Új hozzászólás Aktív témák

  • letoltobeze

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!
    Egy kis élménybeszámoló álljon itt akkor, ami úgy nézem, hogy egész jól illeszkedik majd a "jelen környezetbe".
    Az egész úgy kezdődött, hogy egy lineáris tápot ajánlottatok a SOtM 200-hoz. (lánc utána: RME ADI-2 FS -> BKercsó Moment AMP -> Hifiman Ananda) Egy barátom jött hozzám látogatóba, így el tudta nekem hozni a tápot, amit Gál Tamás kedvesen elkészített nekem és sebtiben el is postázta Budapestre.
    Táp megjön -> szépen beüzemelem. Első hallgatózás... Jó, mondom. Most vessük össze egy másik láncommal: A&K KANN -> Naim Headline...
    "A csudába, hogy lehet, hogy ez utóbbi jobban szól? Ennyivel jobb lenne a Headline a Moment-nél?" Erősítő csere ééééés a Hedline-al még úgyse szól! :U
    "Hogy a bánatba szólhat a KANN jobban, mint egy viszonylag komolyabb asztali lánc!?"
    Akkor máshol kell keresni a "bajt"?
    Elsőként gondoltam a a DAC-ra (RME ADI), megyek rá. Persze kábelek, miegymás cseréjével is kísérletezhettem volna, de azt más próbálgattam, nem sok sikerrel.
    Elkapott a hifi-agybaj, és berendeltem a következőket:
    1. Chord Qutest DAC
    2. iFi ZEN DAC
    3. Musical Fidelity V-90 DAC
    és hogy a SOtM 200 is kontrollálva legyen:
    4. TEAC NT-505 X

    :)) :)) :))

    Elsőként a Chord Qutest DAC jött meg. Már alig vártam, hogy kipróbáljam, mert elég sok jót olvastam róla.
    Őszintén szólva, nekem csalódás volt. Semmi különlegeset nem nyújtott az én rendszeremben. Összevetve az RME ADI-val, nem éreztem annyival jobbnak. Sok dicséretet olvastam, hogy milyen jó analógos hangja van. Hááát... én nem halottam...
    Aztán szépen megjött a többi cucc is. Hétfőn pocsék idő volt - szakadó hó, szél, hideg - szerencsére csak délelőttre volt munkám. Délután "átrendeztem" a szobát és jöhetett a "nagy összeeresztés"...

    TEAC NT-505X: elég jelentőségteljes megjelenése van, komoly cucc benyomását kelti. A playstore-ból letőlthető alkalmazása, na az borzalmas. A tervezőjét arra ítélném, hogy csak azzal hallgathasson, menedzselhessen zenét. Szerencsére a BubbleUPNP is simán kezeli a cuccot. Sajnos csak egy 3,5 jack bemenet van a fejesnek, de sebaj, van adapter.
    Bekapcs, indít.... Huh!!!! Na ez már hang!!!! :C Ez tud! Azta mindenit! Dinamika, tér, stb. van itt minden!

    Oké, rakjuk csak szépen mellé a SOtM-200-at. Először az ADI-val. És igen, a TEAC-ből eltűnt végre az a keménység a hangokból, ami irritálta a fülemet az ADI-val. Akkor megvan, gondoltam, a DAC a ludas. De persze lehet még az is, hogy a SOtM...
    (az RME-t próbáltam magában is és a MomentAMP-al és a Naim HeadLine-al is.)

    Legyen akkor most a SOtM+Chord Qutest: A Moment-el és a HeadLine-al is próbáltam, de mindenhogy alul maradt a TEAC-al szemben. Az a keménység, ami a RME-ben zavart pontosan úgy megvolt a Qutest-ben is. Lehet hogy a SOtM a ludas? Hm... (vagy az a nyamvadt fülem)

    Nézzük akkor sorba a többit...

    iFi ZEN DAC: pofás kis cucc, de először azt hittem, hogy kifelejtették a tápot a csomagból. Aztán olvasom a használatit, és hát nem kell hozzá asszongya. Na, ez érdekes lesz, gondoltam, vajon elég power jön ki hozzá a SOtM USB-jén? Igen, elég.

    Itt egy érdekesség a SOtM-ről: minden DAC-ot szépen felismert, ahogy rádugtam, de a kezelőfelületén rá kellett menteni a beállításokra, hogy tényleg meg is szólaljon.

    TEAC vs iFi ZEN: felváltva hallgattam, és úgy éreztem, hogy alig marad el a TEAC-től, ha egyáltalán...
    Annyi infó még, hogy az iFi ZEN-nek más az USB csatlakozása (USB23 B asszem ígyen hívják) így csak a saját kábelével tudtam csatlakoztatni a SOtM-höz, nem a többiekhez használt Wireworld Starlight 8-al, szóval lehet, hogy a kábel nem passzol az igényeimhez?
    Értem már, miért kedvelik ezt az UFÓ-alakú kis ZEN-t, meggyőzően szól az már biztos...

    "Itt van még ez a kis "izé", ez a Musical Fidelity V-90 DAC. Elég jelentéktelen megjelenésű, gagyi kis doboz... Na, azért ha itt van, akkor csak hallgassuk már meg."
    Ez csak egy csupasz DAC, kb, mint a Qutest, ellentétben az iFi ZEN-el és az RME-vel, amiken van fejhallgató kimenet is.

    "Mivel is szólaltassam meg? Naim HeadLine vagy MomentAMP?"
    Kinézetben, "kategóriában" a Moment-hez passzolt.

    És ekkor ért a meglepetés...

    Olyan hang jött ki ebből a láncból, hogy alig hittem a fülemnek!!!

    Egyik szám, stílus a másik után - rock, pop, ambient. world - felváltva a TEAC-al, és a kis Moment-V90 páros sorra nyer!!! Az agyam eldobom!!!!

    Nagyon szeretem az Ananda fejesemet, de az a helyzet, hogy egy idő után megfájdul tőle a fülem, hangerőtől függetlenűl, de még nem akartam abbahagyni a hallgatózást, és cseréltem a Sennheiser HD650-re.
    Eddig nem igazán tartottam ezt a HD650-est versenytársnak az Ananda-val, de ezzel a lánccal elképesztő, hogy hogy szól.

    Azt vettem észre, hogy már hajnali három van és én még mindig tolom a zenét. :DD :DD :DD

    Itt sokan sokkal jobban értetek ezekhez a kütyükhöz és sokkal többet hallgattatok már, mint én. Lehet, hogy tudtok rá reális magyarázatot, hogy hogy a bánatba szólhat egy 235 eurós kis dacocska jobban, mint egy 1000 és egy 1600 eurós agyonhájpolt DAC.
    Simán lehet USER ERROR is, nem kétlem, de a tény az, hogy a sorok írása közben is a

    SOtM sMS 200 & Musical Fidelity V-90 DAC & Kercso Audio MomentAmp & Sennheiser HD650 lóg a fejemen a legnagyobb megelégedésemre.
    :R :R :R :R :R :R :R

    Ja, és úton van Bertalan MicroFluentDAC-ja is hozzám...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák