Új hozzászólás Aktív témák

  • SpaceKombajn

    tag

    Múlt hét előtt elkapott valami kórság, így nem is futottam 9 napig.

    Utána 11-én futottam először egy 5K-t (35:35 not great, not terrible, magamhoz képest)

    A 32 fokokban ennél lassabbat szoktam 1-2- perccel, az eddigi rekordomat (33:47) is csak egyszer közelítetem meg egy 34:10 futáskor.

    Szombaton is futottam és előtte gondoltam, hogy 200 méterre teszem, a "csippanást" az 1 km helyett, hogy sűrűbb legyen a kontrol, jobban lássam, tudjam tartani a tempót (előre kiszámoltam, hogy kb mennyi kell, hogy új rekord legyen). De mindig csak elkezdek futni, és megnézem, hogyan sikerül/mennyi erőt vesz ki az első km.

    Első kilométeren (6:18) (a másodikon is, 6:34) túl is teljesítettem (de tudtam, hogy kell a későbbi lassulást ellensúlyozandó).
    3. és 4 kilométerre meg is jött a lassulás (6:53 mindkettő), az ötödiket pedig csak a hajrá (utolsó 200m) húzta fel jobbra (6:41).

    Kb végig nagy erőbedobást igényelt (főleg a tempó tartása, növelése a kicsi lassulásokkor), csak a másodperceket néztem, hogy tudjam a tempót tartani, nem érdekelt semmi más adat.

    A végén néztem csak, hogy majdnem 11 percet futottam Piroska Bátyja Piros Kabátjában :) (garmin red zone-ban) és majdnem 21 percet Z4-ben, ilyen még sose volt.
    Átlagpulzus 154, a max pedig 170 ( pár ütéssel a számolt max alatti)

    Aerob edzás hatás 4,7 (kaptam is egy kitűzőt, nem mintha érdekelne).
    Eddigi legtöbb 3,8 volt, kerékpározásra adta (volt 3,7 és 3,6 is) futásra talán egyszer adott 3.6-ot, párszor 3,5-öt de a leggyakoribb a 3.0 körüli, igaz az picivel lassabb futások alkalmával.

    Ki is utalt egy 68 órás regenre a garmin, ennyit se adott még soha.

    Tehát új PB 33:23 (a garmin szerint, ha már oda gyűjti a PB-ket, stryd szerint ugye 33:19, de nem is ez a lényeg.)

    Az egyenletes és (nekem) gyors(abb) tempót a legnehezebb kivitelezni 5K-n keresztül, főleg ha nem nagyon érzékelhető a lassulás (vagy nem tudok gyorsulni), azért máskor is ránéztem néha az órára persze, de ekkora küzdelmem nem volt még ekkora "tempón."

    spacetime

Új hozzászólás Aktív témák