Új hozzászólás Aktív témák

  • kreten67

    senior tag

    válasz RM007 #13001 üzenetére

    A vga javítás (esetedben gányolás) nem befolyásolja a működési hőfokát ("42-44 fok") tehát a működés közbeni hőfokoknak semmi köze a javítás minőségéhez.
    Tartós és megbízható javulást csak egy arra fejlesztett gépel lehet elérni.
    Korábban már írtam, hogy 170-200 fokon nem olvad az ón a chip alatt,tehát nem csináltál semmit a kártyával csak torzult a nyák a melegítéstől és most fizikailag érintkezik a chip repedt lába a nyákkal. Kb mintha a vezetéket nem forrasztanád a megfelelő helyre csak a kezeddel odanyomva amíg tartod érintkezik.
    A bga reflow folyamata bonyolultabb attól,hogy egy sütögetés megoldja tartósan.
    A chip tűrőképessége is korlátozott, a felmelegítés sebessége (pl másodpercenkénti 4-6 fok) és a lehűtési sebessége is számít különben a forrasztás rideg lesz és máris oda a tartósság.
    A minőségi forrasztó segédanyagokról (flux) már nem is beszélve.
    Egy normális bga állomás alulról és felülről (SZABÁLYOZVA) is együtt melegíti a forrasztandó chipet és a nyákot (diverzitás mértéke is számít),ezért szar az a javítás amit csak felülről hő-légfúvóznak!
    Egyébként van erre témára BGA topik [link] !

    Jut eszembe én most pont egy MSI gt70-est javítok.
    A vga táprésze elszállt és az alaplapot is vitte magával (ezt figyelmeztetésként írom,mert megtörténhet hogy a sütögetés után a 880m vissza tétele után az alaplapodat is kinyírod)!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák