Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz buci #1110 üzenetére

    Nos megmondom neked őszintén Buci, hogy ezért az egyért utálom az internetes kommunikációt... sokszor a mimika hiánya okozhat félreértéseket, már sokszor beleütköztem ebbe a problémába. no de lényeg, hogy akkor minden ok :))

    nos akkor szigóruan az én véleményem a legutóbb közölt képekről (4 db):
    1. - jónak tűnnek a szinek, de a fényforrást a, máshova pozicionálnám... nem esztétikai, hanem egyszerűen azon oknál fogva, miszerint pont magából a termékből lehet keveset kivenni, vagy legalábbis zavaró hogy a fény pont ugy tükröződik, hogy az amugy is világos szinű terméket vagy annak egy-két részletét nem jól kivehetővé teszi; b, a fényerősségen változtatnék (negativ irányba); c, több fényforrással világitanám meg, 2 max 3-mal... próbálgatni kell, nem lehet egzaktul leirni a legjobbat, sok jó, szép megoldás van, rád van bizva a döntés mindig :)
    (háttérre esetleg vmi texturát tennék, amennyiben jól gondolom, és ez vmi bojler, akkor akár vmi csempét... de ez tény hogy bonyolultabb lenne, és elvonná a figyelmet a termékről, viszont az is tény, hogy egy 'felvázolt' beszerelési környezetet is mutatva jobban találkozhat az vevő igényeivel a reklám... no de ez már más kérdés, és amugy meg ahány ház annyi szokás, tehát vhol csempe, vhol meg tapéta, vhol meg festett fal, vagy épp fehér...)

    2. - nagyon szép ez a kép, vagy legalábbis nagyon tetszik a minimalista hozzáállás, ami a szineket illeti, de vmekkora kontraszt azért kell hogy legyen, mert szinte alig kivehető a lényeg... természetesen látom, hogy ez a kép egy részletét mutatja ennek a 'bojlernek' ami amugy egyszinűre van festve, de ezesetben a fényekkel, árnyékokkal kell vmit kezdeni... tulságosan mű... vmi természeteshez közelibb állapot kellene, nem tudom mennyire érthető...

    3. - na ez már mutat vmit! de a tul erős fénytükröződés itt sem a legjobb megoldás... persze, látom, hogyha elforgatod a terméket, vagy odébbteszed a fényforrást akkor meg máshol fog tükrözödni... de akkor is tény hogy zavaró... több és gyengébb fényforrás, én ezt mondom... első körben

    4. - na ez már tényleg sokkal jobb. ha jol veszem ki, ez egy horgászorsó részegysége. nagyon tetszik a material választás, nagyon kiru az árnyék, bár a subdivide-ot feljebb venném, hogy finomabb eloszlása legyen, a tükröződő cucc kicsit bezavar a képbe, kivenném belőle, mert itt egyértelmű, hogy nem beszerelési környezetben van a cucc... az egyedüli igazán zavaró csak a fénytükröződések ből adódó 'pixelesedés' a kis radius-ú íveken...nagyobb felbontás kell és nem jpg formátum, de gondolom csak a kepfeltoltés.hu miatt jpg ez :)

    jók lesznek ezek :) gyakorlat teszi a mestert :) amugy félreértés ne essék, én is csak egy-két éve foglalkozom ezzel, és csak pár hónapja mélyedtem bele erősebben... úgyhogy nekem is mondhatnak ujat, sőt el is várom, mert az nekem is jól jön ! :D

    Gl = Global Illumination a vray-ben is, ez is igaz.
    az meg, hogy milyen különbségek vannak, passz, de nem hiszem hogy érdemes lenne foglalkozni ezzel, minden szoftvert én se fogok kipróbálni... a rhinocerost legyűrtem, mert kellett hogy a saját szisztémám szerint egy 'középkategóriás' szoftverben a lényeget meglássam... 3ds max meg hát mégis csak komolyabb... mellesleg a rhinoban kifagyott az a cucc, amit most készülök a 3ds-maxba átrakni... egyelőre ennyi. Hajrá :)

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák