Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Cadvenc #2459 üzenetére

    No akkor vegyük át ezt még egyszer, mert itt valami miatt nagyon félreérthető voltam, annak ellenére ha ugyanakkor figyelmesen olvastál.

    1. 'Minden esetben ki voltak kapcsolva az említett elemek.' - Nekem ez nem úgy tűnik. Az általad linkelt kép alapján mutatva ezek a nevek 'alapból' (nem tudok róla hogy lenne olyan opció, ami állandó megjelenitésre itélné őket) csak akkor jelennek meg, ha a láthatóságuk be van kapcsolva. Ezt kapcsold ki, nyomtatáson nem kell, hogy rajta legyenek a nevek. (Bár tény és való hogy ez mint kiderült, nem játszik szerepet a problémádban.)

    2. a, '...a rajzon megjelent az új szín, de a nyomaton fekete maradt. Ez is egyfajta hiba nem?' - Ha a helpet nézegeted, akkor talán eljutottál, oda is, amit már emlitettem:
    (#2446). Ergo ez nem hiba, hanem alapbeállitás a ProE-ban, ezzel sem kell foglalkoznod, főleg ha csak tanuló fázisban vagy még.

    2. b, szintén irtam már - 'A rendszer szinek csak azonositásra szolgálnak, hogy melyik pen-hez tartozzanak.' Vagyis akármit akárhogy szinezel, azok alapján a szinek alapján kerülnek a megfelelő tollakhoz. Utána pedig a nomytatás az aktuális toll definiált vonalvastagságával, stilusával, szinével kerül ki a rendszerből egy külső, nyomtatott file-ba, vagy a plotteren keresztül a papirra.

    3. 'Ellenben amikor a vonalvastagságot növeltem az szintén látszódott rajz térben, de a nyomaton már a pen table-ben megadott értékkel látszott. Ezeknek a dolgoknak is illene működniük, hiszen szükség lehet egy-egy elem színének/vastagságának eltérő szabályozására.' - Vegyük már észre, hogy miként müködik a rendszer!

    - csinálsz egy modellt
    - rajzot generálsz róla
    - beállitod a vonalvastagságokat, stilust, szineket - ez a lépés az ami tök fölösleges alap szinten, mert már amugy is minden definiálva van, ha nyomtatni akarsz:

    vonalvastagságok:
    a, nem kell átállitani, ha csak nem akarod fizikai valóságában látni a vonal vastagságát a számitógép monitorán.
    b, ha át is állitod, is kinyomtatod, a vonal szinéből adódóan a megfelelő toll fogja kinyomtatni, aminek meg meg van adva a vonalvastagsága a table.pnt-ben

    stilus
    alapból jó stilusban jelennek meg geometriai elemek, tengelyek is - ha netán additiv információként teszel be extra vonalakat, azoknak érdemes csak állitani a stilusát!

    szin
    ezeket sem kell állitanod, hiszen a szinek határozzák meg melyik pen-hez kerüljenek nyomtatásban. ez Deafult-ból jól müködik, felesleges átállitgatni, ha csak nem egy másik tollal akarod az adott item-et kinyomtatni.

    - kész rajzot nyomtatásra küldöd, mondjuk példa kedvéért egy tiff file-ba
    ekkor az adott szinű vonalakat az adott toll-akhoz küldi, és azoknak a definiált értékeivel nyomtatja ki a vonalakat a rajz file-ba.

    4. '...szükség lehet egy-egy elem színének/vastagságának eltérő szabályozására.' - ezt ugy éred el, hogy átszinezed egy másik szinre, ami egy másik tollhoz van rendelve -> annak a tollnak a beállitott értékeivel fogja kinyomtatni a rajzot. 8 tollas plotterre van kitalálva a progi, ennyi tollal gazdálkodj. (Nem mellesleg, műszaki rajzokról beszélünk, amik a nyomtatásban alapból nem szinesek, hanem általában fekete-fehérek. Ha full szineset szeretnél, akkor előbb tisztázd le magadban ezeket az alapösszefüggéseket és csak utána próbálkozz azzal, hogy minden elemnek más-más szine legyen - ami összességében több mint 8 szint jelent - bár ennek nem sok értelmét látom, de megoldható nagy valószinűséggel, bár tény, hogy nem lenne egyszerű, lévén végeredményben ha tetszik ha nem, 8 pen-ed van a table.pnt-ben)

    5. A default pen table külön téma, arra most nem térnék ki, de egy biztos: A default értékeket nem fogod könnyen megtalálni - nem is tudok olyanról aki megtalálta volna rajtam kivül, ugyanis nekem is csak a PTC supportja által sikerült rábukkannom, (pedig anno heteken keresztül kerestem, mert engem is érdekelt,) oda pedig Magyarországon belül tudtommal nem tul sok embernek van hozzáférése, lévén a magyarországi Pro/E supplier cég az SNT / Unitis.

    6. Ha ennyire nagy gáz van azzal az M050-essel, akkor rakd fel az M010-est.
    a, kipróbáltam és jól müködik
    b, semmivel sem jobb az m050-es azon a szinten amin használod, ha csak tanuló fázisban vagy még, vagyis ProR elsajátitásához az M010 is tökéletes, ipari használathoz meg az M050-es még nem biztos hogy elég...

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák