Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Kobe #27017 üzenetére

    A legato nem egy technika vagy módszer, hanem egy zenei jelölés, szó szerint azt jelenti, hogy összekötve. Vagyis a hangok, amiket játszol, egymásba kötve következnek, szünet nélkül.
    Amikor megpengetsz egy hangot, akkor annak van egy "indulása", ezt hivják attack-nak. Ha pengetővel játszol, akkor ez az attack elég hangsúlyos lesz, tehát pont azt eredményezi, hogy nem lesznek simán összekötve az egymás utáni hangok.

    A technika az másik kérdés, van pár lehetőséged - hammer on, pull off, tapping, slide.

    Ami fontos - az, hogy valami legato vagy sem, az az előadásmód része. Akkor érdemes használni, amikor jól szól, semmi köze a dal tempójához, vagy a lejátszott hangok számához. Egy csomó dalban egyértelmú, hogy használni kell, pl. ennek az intrójában remekül hallod, hogy mikor pengeti meg a húrt és mikor használ hammer on-t és pull off-ot. Pont ezek az apróságok adják a lüktetését ennek a riffnek, játszhatná máshogy is, de az máshogy szólna.
    (Ezt a basszusgitár játssza, de a lényeg ugyanaz)

    Ja, a másik - hammer ont meg pull off-ot gyakorolni kell, nem kifelejtve a kisujjat. Mittudomén, skálákat próbáld úgy játszani mindkét irányba, hogy nem pengetsz egyszer se. Ha csalni akarsz, tekerd fel a torzitást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák