Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz cucka #56009 üzenetére

    Szerintem nem az a lényege az aktív béznek, hogy premap van benne, hanem a preamp helye a sorban. A preamp mindenhol ugyanazt tudja.

    "Azt viszont, hogy "magas felbontású hang" azt nem tudom értelmezni."

    Értem hol a baj.Röviden a gagyi preamp csak ront, mindegy hol van, elqrja a szándot és vége.
    Hogy a nem gagyi az a "jó" helyett a „hi-res” lett a konyhanyelvben, az a D/A konverzióból jön, és itt értetlenkedsz rajta végül is joggal. Lényegében egy prémium minőségű preamp által letett vonalszintről beszélünk, de igazából mindegy minek hívjuk. Hasonló, mint egy magas felbontású DAC analóg kimenete már a műveleti erősítők után és a filléres szar hangkártya analóg kimenete közötti különbség.

    Lehetne úgy, hogy minden külső cuccban benne lenne az az elektronika is, ami lényegében a prémium minőségű preamp, ami a hangszedő(k) jeléből letesz egy vonal szintet király minőségben, de nem így van. Nincs benne, mert minek vedd meg százszor mindenben újra, ha a gitárba beépítve csak egyszer kell megvenni?
    Egyszerűen a külső cucc készítői sokszor azt feltételezik, hogy aktív bézt kötsz rá. Attól „kell” az aktív béz, hogy olyan külső cuccot használsz bármit, amiben nem vetetik meg veled újra a jó preampot, de a szándhoz meg kell.
    Tiszta sor, hogy más jön ki egy külső cuccból, ha megkapja a magas minőségű jelet a bemenetére a prémium preamptól és megint más, ha egy passzív béz jelét kapja, amivel csak kezd valamit, de már pénz nélkül.
    Ha egy pénz nélkül épített aktív elektronikát kap egy olcsó béztől az sem segít. Marad a két eset: Egyik esetben megvetted a jó preampot, a másik esetben nem vetted meg, csak kiváltottad olcsóval.
    Pénz nélkül meg nem lesz kúlság, ha te ugyanolyan szándot akarsz, mint a drága, mert amikor meghallottad a drágát az megtetszett.
    Aztán olcsón lesz helyette valami olyasmi, csak szarabb. Lehet persze az alkotói szabadságra hivatkozva nyomni az agresszív kismalacot, hogy ez nem szarabb kis k.csög, mert én eleve ilyet akartam és kussolj, csak minek?
    Úgy is mindenki vágni fogja mi kéne, ha vóna :)
    Persze le lehet tenni a preampot a földre is és megint jó lesz a passzív béz is, csak kényelmetlenebb a földön kezelni, mint a gitáron.

Új hozzászólás Aktív témák