Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benfolds

    őstag

    válasz crocy #168495 üzenetére

    na ez egy tök jó megfogalmazás:

    "Bár a szókincsünk sokkal szűkebb mennyiségben képes ízeket megnevezni, mint a szájüregünk, azért muszáj megpróbálnunk megfogalmazni, miért tud mást a medvehagyma, mint minden egyéb salátalevél, zöld fűszer és ehető növény. A csípős, nagyon enyhén fokhagymás illat nem helyes megfogalmazás, mert éppen a fokhagyma ereje, maró illóolaja hiányzik ebből a levélből. Legjobban talán a friss szóval lehetne leírni, ami persze nem egy íz, mégis a legfontosabb attribútuma a medvehagymának. Valószínűleg az a lelkiállapot is hozzájárul az illatos csokor iránti imádatunkhoz, hogy március végére, a hosszú tél után kifogyunk minden türelmünkből, és semmi másra sem vágyunk, csak élénk, friss ízre és színre. A medvehagyma pedig épp ezt nyújtja."

Új hozzászólás Aktív témák