Új hozzászólás Aktív témák

  • M3lakH

    tag

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy nem is olyan régen vásároltam egy Asus Xonar AE hangkártyát. A vásárlás egyik fő oka az volt, hogy a régi, bevált D-kara kezd kiszorulni a gépből a réci PCI-os csatolója miatt.
    Ez a Xonar AE PCI-E-s, viszont nem natív, hanem USB-s eszköznem ismeri fel a gép (ki is írja, hogy "USB", hurrá..)
    Van egy igen elfogadhatatlan tulajdonsága: Chrome-ot használok, és internezetés közben (leginkább FB) néha érdekes hangok jönnek a hangfalakból, leginkább arra emlékeztet amikor a lemezjátszón megugrik, átviszi egy karc a tűt a barázdákon, ahol még nincs zene.. (igazából digitális zaj "csippegés-csuppogás-recsegés"). Nem folyamatos alapzaj, néha bizonyos lenémított videókon való áttekeréskor előjön, prüncög párat, aztán megint csönd van. Ha szól akármi, akkor nem tapasztaltam még.

    Világ életemben belső kártya párti voltam, és most ez az első ""USB""-s cuccom, és nem is működik normálisan...:D

    A hangkártyából Toslink kábellel megyek át egy házimozi erősítőbe, elvileg "bitstreaming van" (zene, böngésző esetén az erősítőn PCM, filmeknél pedig az aktuális DD, vagy DTS logó világít, elvileg jól megy minden.) A gépen win10 van, az összes támogatott formátum engedélyezve van, hogy minden olyan "felbontáson" menjen az erősítőre amilyen maga a tartalom.

    Tudna-e valaki hasznos tanácsot adni, esetleg valaki oldott már-e meg ilyen problémát?
    Illetve milyen PCI-E-s hangkártyát ajánlanátok, ami normálisan működik, jó hangja (bitstream-nél elvileg nem számít, gyakorlatilag a 2 meglévő kártya között hallok különbséget), és a software-e, támogatása sem botrány?

    Előre is köszi a helpet! :R

Új hozzászólás Aktív témák