Új hozzászólás Aktív témák

  • fragola.6035

    aktív tag

    válasz PeterAgos #258 üzenetére

    Szerintem ez sima alap recept.
    500 lisz, amiből 90% búza kenyérliszt, 10% alakor, tönköly, rozs vagy ami van.
    350 víz, 2 kiskanál só, 150 kovász.
    Este megetetem a kovászt, reggel abból veszem el. Dagasztógéppel 5 percig dagasztom a kovász és só nélkül. Utána még 5p. a kovásszal és a sóval is.
    Aztán 40-60 percenként, vagy ahogy ráérek, hajtogatom 4-5-ször.
    utána megformázom és beteszem a jénai tálba, amibe sütöm. Vagy 2 órát még kelesztem benne.
    A sütő maxon megy, ez nálam kevesebb, mint 250 fok. Fedővel sütöm, amíg kezd színesedni a kérge, utána leveszem a fedőt és sütöm a kívánt színig, ez összesen 25-30 perc.
    nagyo jó az íze, állaga, ropogós, csak kicsit lehetne vastagabb a kérge.
    De nincs nagy gyakorlatom, havonta 1-2-szer sütünk.

    https://caffe35.webnode.hu/

Új hozzászólás Aktív témák