-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz PeterAgos #258 üzenetére
Szerintem ez sima alap recept.
500 lisz, amiből 90% búza kenyérliszt, 10% alakor, tönköly, rozs vagy ami van.
350 víz, 2 kiskanál só, 150 kovász.
Este megetetem a kovászt, reggel abból veszem el. Dagasztógéppel 5 percig dagasztom a kovász és só nélkül. Utána még 5p. a kovásszal és a sóval is.
Aztán 40-60 percenként, vagy ahogy ráérek, hajtogatom 4-5-ször.
utána megformázom és beteszem a jénai tálba, amibe sütöm. Vagy 2 órát még kelesztem benne.
A sütő maxon megy, ez nálam kevesebb, mint 250 fok. Fedővel sütöm, amíg kezd színesedni a kérge, utána leveszem a fedőt és sütöm a kívánt színig, ez összesen 25-30 perc.
nagyo jó az íze, állaga, ropogós, csak kicsit lehetne vastagabb a kérge.
De nincs nagy gyakorlatom, havonta 1-2-szer sütünk.https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen