Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz ozzy711 #1366 üzenetére

    Nemgyenge, atyaég, külön táp, tápkábel melegedett, omg. :D
    Te a nagy árammal küzdesz, én a nagy fesszel. Hááát igen... :U Ilyen ez a popszakma :D (-450V DC-t sem triviális egy külső tápból csak úgy áthúzni). :D

    Blokk-"diagramod" (értsd: bármilyen Mórickád) van arról, hogy néz ki a motyó majd ?

    Szóval említett 10.000uF kondik is a tápba mennének, és az erősítő házba már megérkezik a tiszta delej, egyből megy az erősítő áramkörre ? (Jól értem?)

    Koppanás gátló: sok helyen hallottam már ezt, ez mi lenne pontosan ? Amikor bekapcsoláskor a trafó megrántja a hálózatot és vagy leold, vagy nem, a kismegszakító ? (Lágyindítás szót ismerem ennek orvoslására, de lehet Te másra gondolsz).

    Kép ha visszajött a gravírozó-cnc-maró cégtől, már a fedlap megvan, a hátlapot kellett még múlt héten módosítani, azzal küzdenek.

    A toroidok is ebben, igen, 2x400VA bal és jobb oldal anódfeszekhez + 1x250VA fűtés, a végcsövekre direktben a 12V szekunder (AC). + 1x 25VA a kisjelű csövek esetén stabilizált-egyenirányított DC a 9V leágazásokról, és a stab IC ahogy melegszik + letiltott fél perc után a minap, köthetem ki a készülékfalra belülről :D (túloldal borda). Erről eszik a mikrokontroller is, ami a reléket, OLED kijelzőt is viszi, bekapcsoló gombot figyeli, standby funkcionalitást megoldja és ami méri az erősítő 1-2 kritikus paraméterét, hogy ha baj van, áramtalanítsa a 3 fő nagy trafót és logolja a hiba eseményt egy EEPROM-ba, meg méri az össz üzemidőt, csövek üzemóráját számolja percekben (és tárolja el EEPROM-ba kikapcsoláskor), figyelmeztet csőcsere előtt időben, meg ilyesmi "kényelmi" funkciók.

    A hő nekem is kihívás lesz itt, a fűtőtrafó 41 fokig elment a 3-órás szobahőmérsékletű teszt során, ami nagyon jó eredmény, remélem, teletömve a motyó + a végső kuckót megkapva megállok hasonló szinten vele. Bár elvileg 130˚C -os hőkapcsolóval szereltek a toroidok, de azért nem kéne 50 fok fölé menni velük, az úgy nem hosszúéletű. Úgyhogy meglátjuk. Bízom benne, hogy a túlméretezés, alulgerjesztés, stb... meghozzák a gyümölcsüket.

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák