Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz gordonfreemN #1656 üzenetére

    Én is így tudom, hogy vállalják amúgy, extra kérésre.
    Még nem tudom, kikkel csináltatnám..

    Opciók:
    - a villamosmérnök nyugdíjas apám megtekeri nekem otthon nála a műhelyben, van egy pár különböző méretű állítólag jó minőségű hipersilje, de nem terhelném ezzel, család, 4-órázik még kiegként, stb, szóval elvan.

    - Elektris
    - Toroidy
    - Hammond
    - AEE
    - Edcor
    - Plitron (most már Noratel), állítólag piszok jó trafókat csinálnak Plitronék, megvette őket frissen ahogy látom a Noratel, gyártás, stb. marad, szóval ja.
    - Lundahl
    - Jensen (azt olvastam egy helyen h komoly minőség)

    Még biztosan van 1-2, pl. az Audio Note-al is specifikáltathatnék trafót :D mert csinálják (csináltatják :U ), sőt, ha színezüst tekercseléssel kérem, úgy kapom. (Nem vicc, ők teljesen betegben képesek tolni, Ongaku, Quest, Neiro, Ankoru, stb.. a lineup krémjét lehetett kérni annakidején a hőskorukban így is).

    De szerintem még egy ipari trafókra specializálódott Makrai-ból is ki lehetne szedni egy olyan kimenőt, hogy az ember megnyalja a 10 ujját. Tudás valszeg megvan, akarat / termékstratégia egy más dolog. Mindenesetre mikrokontrollerhez kis pici nyák trafóban jók. :D

    Aki nem hirdeti honlapon a custom-ot, őket email-ben pingeltem az elmúlt 1-3 évben és egyedit is vállalnak, csak ráárazzák az extra tervezés-munkaórákat (érthető) és ha a sorozatgyártó gépet a műszak után át kell állítani 1-2 custom miatt, satöbbi satöbbi (a végén meg vissza).

    Hallottam fél füllel sztorikat, hogy a Toroidy-val leálltak egyesek itt vitatkozni, hogy nem azt mutatja a trafójuk, ami le lett specifikálva, nem tudom, ezekből mi igaz, eltűntek az érintett hangok innen a ph-ról meg nem is mentem bele mélyen a sztorijukba.. mástól meg fórumon azt látom, hogy kiváló minőségben adnak ők is. Háát, ezt én innen fotelből nem tudom és akarom megszakérteni, kénytelen bízni az ember, gart meg úgyis ad mind, számlát, mindent. De már az Elektrisre is mondta valaki, hogy ő jobbat csinál, az ilyen önjelölt szólóban nyomuló hősöket én fenntartással fogadom mindig, elismerem, ha valaki ügyes, de ha hőzöngés határát súrolja, az *meh*. Akik tudod, hajlanak abba az irányba, hogy egy egész gyártó üzemet és tapasztalatot lefikázzanak 1-1 becsúszott hiba miatt (ilyen sajnos előfordulhat, például nem motivált, vagy nincs jól megfizetve a tekerő ember, vagy elfelejt valamit, vagy a légrést nem állítja be annyira precízen csak szív még egyet a bagóba és "jóazúgy" , vagy a főnök hülyére hajtja és százfele az agya és hasonlók - emberek vagyunk, na).

    Szóval nincsenek illúzióim, de a garancia, a minőségbiztosítás és/akár a mérési eredmények (kimenőnél nem árt, power-nél vakon bízok + tapasztalat amit mutat..), mások visszajelzései (több szem többet lát) számomra az, ami mérvadó, illetve ha online rendelsz, még indoklás nélkül is visszaküldheted a gyártónak X napon belül és vissza kell vennie, különben a fogyvédelem rárúgja az ajtót.

    Visszatérve a gyártói kínálatra, ha meg "polcos" is jó Neked egy gyártótól, mert van sokféle opció ám, akkor érdemes azt levenni, mert abból sokat legyártottak, egyrészt azonnal postázzák, másrészt a nagy legyártott darabszám miatt kedvező árú, egyszer tervezik meg napokon át, de utána évekig tudják gyártani és eladni.

    Kimenővel még technológiailag is "bajban" vagyok, mert pushpull-ozni fogok és javasolt egy francia srác - a többiek nagy helyeslése mellett - egy módszert, hogyan lehet 1 kimenőtrafó helyett 2 használatával kikerülni még 1-2 olyan plussz buktatót, amire sokan nem gondolnak. Majd előásom és hozom, emlékeim szerint maradvány DC-vel volt kapcsolatos, de lehet keverem már valamivel, mostanában a DC lett a mumusom, mert van amikor ez kell és ebből is a legjobb, van amikor meg issssten ments, hogy a DC eltérjen nullától :D

    Mindenhol megkérik a custom trafó árát. Meglátjuk, milyen áramkört sikerül tervezni, 300W@8R kimenő teljesítményhez + ráhagyás kicsit, gyanítom, senkinek nem lesz semmije polcon.

    De ez 2023 zenéje, még távoli. Gyűjthetek addig. Lehet inkább EUR-t kéne venni, vagy dollárt, nem trafót. :O

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák