Új hozzászólás Aktív témák

  • jaszy76

    aktív tag

    Sziasztok, egy kis beszámoló:

    Túl vagyok a régóta esedékes lakás festésen, és ennek apropóján picit átrendeztem a nappalit. Korábban szarul voltak elhelyezve a cuccok, ezért a "mozi" komponensek be voltak szorítva a helyiség egyik felébe.
    Az új kiosztással kihasználom az egész területet, ami kb 18 m2. 5.1.2 van kiépítve, a hangfalak egységesen 2.5 méterre vannak a hallgatói pozíciótól. Közben mélyládát is cseréltem, a T12 ment, a 2070 jött.
    A frontok hátulja 45 cm távolságra van a faltól (egymástól szintén 2.5 méterre, kissé beforgatva), a bi/dipol hátsók pedig kb 50-60 cm-re a fül fölött. A frontok helyzetét, valamint a hátsók magasságát sok-sok próbálgatással, meghallgatással határoztam meg. Az atmos felsők pedig az ajánlásoknak megfelelően kerültek elhelyezésre.
    A vászon (ahogy korábban is) a TV felett lévő polcba van elhelyezve, valamint a projektor részére egy kis "ablak" lett kialakítva, így szinte észrevehetetlen, nem lóg bele a nappaliba.
    A végeredmény a képeken látható. Mivel nappali, ezért ez a kialakítás sem mentes a kompromisszumoktól, de a korábbi elhelyezéshez képes mind hangban, mind látványban ég és föld a különbség.
    Szóval, ez az én mozim... :)

Új hozzászólás Aktív témák