Új hozzászólás Aktív témák

  • embe

    nagyúr

    Az egész (ismételt) kábelharc abból indult, hogy megkérdeztem:
    NorStone Arran sub kábellel van valakinek tapasztalata? Mert meghalt az eddig hibátlanul üzemelő, nagy vitákat generáló Audioquest sub kábelem.

    powerup2 válaszolt.

    Bbéci is
    Béci válaszára írtam, idéztem, egy korábbi bejegyzésem. Amit itt írtam, azt most is tartom:

    "Egy 9-10eFt.-os kábelről kérdez a kolléga. :U
    Azért már itt is erőltetni hogy "túlárazott" dolgot - egy 2m.-es szerelt kábelnél. ? . :F
    Azért szerintem már ez a másik véglet. Ok, hogy nem kell millás kábel, de egy 10eFt.-os subkábelt már nem kellene leszólni.
    A sokszázezer - közel a millához rendszernél ez az összeg elenyésző. És megnyugszik az user lelke, hogy rendben van a rendszere.
    Nem is tudom anno melyik kábelnél volt gond, mármint típussal, hogy sok vacakul bekötött kínai öntötte el a piacot, ami eszköz problémához vezetett ...
    Mondom ezt úgy hogy van Audioquest kábelem, Kácsa kábelem, Ugreen kábelem, és no name kábelem."

    Ezután megkaptam a topikgazdától, hogy át akarok verni újoncokat. Lehet a szövegértelmezésemmel van baj, de nem látom azt hogy hol is akarok átverni valakit.
    Ez már az én szememben egy ámokfutás, amit a topikgazda művel. Elismerem a témában szaktudását, az enyémtől mindenesetre tuti hogy magasabb szintű, de ne kelljen már sunnyognom a véleményemmel, mert bizonyos területen eltér a jelenlegi fősodortól.
    Ha valaki nem a 100 Ft.-os piros/fehér v. fekete kábelt akarja megvenni, le van hurrogva. Nem is lehet ezekről beszélni, megemlíteni.
    Még egyet is értenék ha annak címezné, aki írogatna ide olyanokat, hogy ne azt az olcsó szart vedd meg, hanem ezt a márkát, mert jobb lesz a rendszered, és BIZONYÍTHATÓ lenne az hogy anyagi haszonszerzésből teszi.
    Ez egy hobbi lenne, mármint a zenehallgatás, filmnézés - erről beszélgetünk. Beszélgetnénk.
    De ehelyett itt csak egy igazság van, más nincs, vélemény nem lehet.
    Leszarom a mérőműszereket, nem akarok bizonyítani semmit, egy véleményt - egy megérzést írok, írunk le maximum.
    Ahogy hcs57 kolléga is írta, valóban nekem is megvan az a poharam amiből finomabb a kávé.

    Most egy Arcam AVR390-es erősítővel ismerkedek. Eszerint az oldal szerint egy nagy szar, és több más erősítő is. Mindezt műszerekkel történt mérésekkel igazolja. A tesztelő különböző erősítőkön végez méréseket. Igazán nem tudtam még nagyon kipróbálni, csak próbálgatom ezt az erősítőt, de nem tűnik olyan vacaknak. Fórumokat, teszteket olvasva mások szerint sem. Pedig a műszerek nem csalnak - de azok szerint mégis szar.
    De az a fránya fül/agy mégis jónak találja ezeknek az erősítőknek a többségét.
    Ha olyan hangnemben menne ez az "ész osztogatás" hogy mások szemében tanácsadásnak, tapasztalat-ismeret megosztásnak tűnne, dicsérendő lenne.
    De a hangnem nem az. Lásd fentebb: megkaptam a felszólítást hogy ne akarjak újoncokat átverni "tudatos károkozással"!! MI VAN ????? Elgurult a gyógyszer??????

    Soha nem akartam itt senkit átverni, leírtam max a véleményemet - ja ez egy fórum.

    De javaslom egy másik topikot nyitni "Mi az igazság a kábelmaffiával kapcsolatban" - vagy valami hasonlót.
    Megjegyzem azt sem találom helyénvalónak, hogy a "házimozi belépőszinten" topikban lassan milliós tételekről beszélünk, mit amit érdemes megvenni.

    Na ezt elmondtam, kibeszéltem magamból.

    További békés karácsonyt mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

Új hozzászólás Aktív témák