Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz batagy #13677 üzenetére

    Sziasztok!

    Az olvasottak alapján megrendeltem én is a Sencor SVC8 porszívót.
    Korábban egy Samsung SC4030-at használtam.

    Írok ide egy szubjektív véleményt, hátha mást is érdekel. Be kell valljam, én annyira nem vagyok tőle elájulva. Talán csak túl sokat vártam a leírások alapján, vagy én vagyok maximalista. Bizonyos szempontból tényleg jobb mint a Samsung, de pár szempontból gyengébb.

    Pozitív:
    - HEPA szűrő. A használat után nem érzek poros szagot, a Samsungnál éreztem.
    - A motor finoman indul, nem egyből max fordulaton. Gondolom a biztosítékot is nehezebben vágja le.
    - A gumírozott görgők (a nagy és kicsi is) nagyon tetszenek, szépen finoman gurul a parkettán, nem csúszkál el, nem karcolja.
    - Ugyan a tömege nagyobb mint a Samsungé, de érdekes módon ez pozitív hatásúnak tűnik, stabilabb tőle a porszívó.
    - Nagy tartományban szabályozható a fordulatszám.
    - Az alacsony fordulat tényleg halk, ellenben az sokat nem is ér.
    - A vezeték megfelelően hosszú. Legalább annyi mint a Samsungé.
    - Könnyen elérhető porzsák.

    Negatív:
    - A fémcső túl nehéz.
    - A fémcső összecsukható. De minek? Valaki ezt mindig összecsukja és széthúzza? Bár akinek kis helyre kell beraknia, annak biztos jó. Engem inkább idegesít.
    - Számomra a legrosszabb tulajdonsága, a fémcső felfogatására szolgáló akasztó, mellyel az álló helyzetben álló porszívóra akaszthatjuk. Ezt a felső fémcső aljára rakták, és bazinagy. Szóval a csövet csak összecsukott állapotban lehet ráakasztani. Ha meg porszívózunk, akkor ott középen kiáll egy nagy darab műagyag, valahogy fura nekem.
    - A porzsák fedél nem 100%-osan zár. Alacsony fordulaton hallható, ahogy az egyik oldalon falsot szív. Hozzá kell tegyem, közepes és erős fordulaton már olyan erős a vákuum hatás, hogy a fedél már rászívódik és akkor ott nem szív már falsot. Gumírozott körbe a fedél tömítése egyébként, emiatt puhán záródik. Alacsony fordulaton, a fedélen látni is, ha lefogjuk a levegő beáramlását, akkor a fedél lejjebb szívódik.
    - A cső fogó részén, a levegőbeáramló szabályzónál erősen falsot szív, ezt már mások is írták.
    - Hiába van 4 féle szívófej, egyik sem tűnt használhatónak, bár hozzá kell tegyem csak az egyiket használtam. Az alap (a váltós) szívófej nagyon nehéz, ezt az egyet használtam. Akkor van a turbo szívófej, nem próbáltam, nem tudom ér-e valamit. Van a széles fej, az talán jó valamire. A résszellőzőt nem is értem, ott két cucc van összetolva valahogy.
    - A vezeték vékony, a szigetelés nem kör keresztmetszetű, hanem lapos. Nem tudom ez befolyásolja-e az élettartamot.
    - Ami a hangját illeti. Közepes fordulaton már nem olyan halk, szerintem a 69 dB kicsit túlzás, de lehet hogy csak én vártam túl sokat. A legerősebb fordulaton kicsit erőlködik már. A Samsunggal összehasonlítva nem rossz azért, mert annál nem hangosabb, de annyival nem is halkabb.

    Én rövid idő után, a Samsung csövét és annak szívófejét raktam át a Sencorra, mivel ez jóval könnyebb. Az akasztót a Sencor csövéről leszereltem és rácsavaroztam a Samsung csövére, hogy álló helyzetben tudjam tárolni. Mivel alapból csúszkált a csövön, aláraktam egy kevés bicikli belső darabot tömítésnek, így stabilabb. De ez a felfogató rendszer elég katasztrófa.

    A fogónál lévő fals szívás kiiktatása miatt szerintem azt a részt is cserélni fogom. Emiatt a csőnél meg kell bontani. Vagy veszek egy plusz csövet hozzá és azt babrálom szét.

    Remélem hasznos esetleg. Azért nem rossz porszívó, de pár dolgot érdemes szem előtt tartani, a túlzott elvárások miatt.

Új hozzászólás Aktív témák