Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    Electrolux CyclonClean Z7890 porzsák nélküli porszívó.
    Szombaton a motorja furcsa hangot kezdett adni, majd leállt a gép.

    A garanciája hétfőn (ma) járt le. Egy éves, ~30ezer volt.
    Még szerencsére épp vissza sikerült vinni egyik közeli szervizükbe. :(((

    A felvevő hölgy belenézett, kérdezte, h mikor lett cserélve a nemtudom milyen szűrő. (Csak kimosva voltak a szivacsok, de azok rendszeresen.)
    Felnyitotta, a szivacs alatti szűrő izét kivéve pedig kapásból mondta, h hát ezt már régen cserélni kellett volna. Ezeket 3 havonta kellene. (Kimosva ez is ki volt már párszor.)

    Felvette a gépet garanciális hibára, de ha jól értettem, sanszos, h a ki nem cserélt porszűrő miatt túlmelegedett a motor, és ezért állt meg. :(( Így meg lehet nem lesz érvényes a garancia? :F

    A készülék a solymári Auchanban lett véve, az eladó egy szóval sem említette, h ja, te idióta vevő, ebbe háromhavonta 6-8ezerért porszűrőt kell ám majd cserélned...

    A géphez nem voltak magyar nyelvű papírok, csak ugyanez, amit le is lehet tölteni a weboldalukról.

    Ebben van egy ilyen Ikeás rajzos tájékoztató, most így elnézve a kép alsó felén az a stilizált 6M ábra az 6 month (hónap) akarhat lenni a rajzokon, és az szimbolizálná, h ezt 6 havonta cserélni kell?

    A gép nem az enyém (kolléganőmé), de nem hiszem el, h ilyen tényleg van, h a vevőt nem tájékoztatják, magyarul egy kukkot sem írnak (a garlevélen kívül), és a készüléken sincs valami VÖRÖS led, ami felvillanna, figyelmeztetés gyanánt (akár egy üzemóra számlálóval kombinálva, amiből kiszámolná a gép, h mikor kell cserélni a szűrőt).

    Ez lenne az a szűrő, ráadásul készletben van csak.
    Végülis nem 6-8ezer, csak öt, és ezek szerint nem háromhavonta kell cserélni, hanem hat.

    Nem tudom, de a porzsák nélküli porszívók egyik előnye az lenne, h nem kell bele drága pénzért porzsákot venni. Akkor ez most mi?

    Minden nem vizes típusú porzsák nélküli porszívó így működik? :W Félvente ~ötezerért szűrőcsere?

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák