Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    Na, akkor egyben reagálok sok mindenre:

    Re: (#25911) MasterMind
    Sante Fx Neo” - köszi a tippet!
    Én ugyan két könnycseppre esküszöm – Occumill kamillával és mályvával valamint a szemvidítófüves Gabriel –, de kíváncsi ember vagyok. Félek azonban tőle, hogy a kezdődő szürke hályogomon* ez sem fog segíteni. Na, az is egy másik téma, mármint a szürke hályog, meg a száraz szem, meg az égő szem.
    Határozott véleményem, hogy ennek a szoba szárazsága mellett másik oka a sok monitorbámulás.
    No, mármost, az asztali PC-khez csak kifejlesztettek ezek a gyártók viszonylag jó monitorokat – megjegyzem: 70 Hz képfrissítés alatt szart sem ér a monitor, mert zavarja a szemet.
    Emlékeztek, hogy régen a jó (és drága) tévéket azzal reklámozták, hogy a képfrissítése 70 Hz, aztán 100 Hz? Nem véletlenül! (Ehhez képest van olyan lapostévé, LED-es, amely – ha minden igaz – 50 Hz-es, bár ez lehet, hogy tápárammal függ össze. Európában a hálózati (váltó)áram 50 Hz-en ketyeg, Amerikában 60 Hz-en.)

    Re: ultrahangos párásítók.
    Lehet itt okoskodni, teoretizálni, de én abban hiszek, amit látok. Teljesen mindegy a fizika; a vízbű kigyűtt a vízkű, és lerakódott a tévémre.

    III.
    Még mindig a víznél maradva: elolvastam a sirámaitokat a pécsi nagyon lágy (kemény? – mindig összekeverem, hogy melyik a rossz) vízről. Ha ez egy városban ennyire durva, meghatározó, miért nem a vízművek lép, miért otthon kutyul mindenki? Gondolom, túl drága lenne...

    __________________
    * Megnéztem a helyesírás-ellenőrzőt: külön kell írni.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák