Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    ÖMV kutaknál (pl. a Pólus előtt) szokott lenni önkiszolgáló autómosó és porszívó.
    Én 1000 Ft-ból le szoktam mosni (előmosás samponnal, öblítés, fényezés) az autót, és 500 Ft-ból kiporszívózom. Volt nekem korábban Electrolux morzsaporszívóm, de nem ért egy szrt sem, csak porhintés volt.

    Na, de ne maradjon el a mai bölcsesség:
    Az autót nem is kell mosogatni!
    Különben is, csak az új autótulajok mosogatják állandóan a kocsijukat, ráadásul vödörrel és szivaccsal a kézben. Mintha egy 50 éves filmet látna az ember.

    Kérdés: Miért nem kell mosogatni?
    Válasz: Mert az anyatermészet elvégzi a munkát, legalábbis a mérsékelt éghajlati övben.

    Mit kell tenned?
    Lekezeled a kocsit viasszal, sőt, annál is jobb, ha a műanyagfelületeket (és hoppá! minden műanyag, mert a fém is műanyag festékkel be van vonva!) szilikonos sprével befújod, vagy szilikon balzsammal bekenedés szépen áttörlöd. Ettől víz és kosztaszító lesz a váz. Le fog róla peregni a kosz. A többit már mondtam: jön az eső hetente, kéthetente, és tisztára suvickolja az autó külsejét. Porszívózni persze kell.

    A szilikonos kezelés egyébként a lakásban is döfi. Szilikonos oldat (tudod: autós műszerfalápoló spré) segítségével áttörlöd a lakásban lévő műanyag és lakkozott felületeket, és nem száll rájuk a por. Tedd ezt nyáron, hogy utána jól ki tudj szellőztetni!

    Eredmény: Mivel szellőztetéskor „kisöpröd”a lakásból a levegőben lévő port (gyakran kell szellőztetni, mert a bútorra stb. le nem rakódó por azt jelenti, hogy szállópor!), így porszívózni is kevesebbet kell. A cél természetesen az lenne, hogy egyáltalán ne kelljen porszívózni. Kapisgálod?

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák