Új hozzászólás Aktív témák

  • Ért valaki a porszívók belsejéhez?

    Az utolsó képen bekarikáztam valamit.
    Az egy kör alakú filc-szerű tömítő-gyűrű a motor körül :F vagy egész egyszerűen ennyi szöszt szívott már be, és ez állt össze, és ezért állt meg a motor?

    Egyébként annyi fejlemény van, alighanem már a fő-fő szervizmérnök válaszolt legutóbb.
    Van hővédelem, de idézem: "..a motor kommutátora a rárakodott szennyeződések miatt rövidzárba ment át, a természetesen meglevő hő védelem ilyen esetben nem jelent megoldást."

    Ha jól sejtem amit bekarikáztam, az nem tartozék, hanem az összeállt porcica?

    Már csak az a kérdésem, h hogyan jutott a motortérbe annyi szösz be, h ilyet tud okozni.
    Ha jól sejtem amúgy a kolléganő lesz a ludas, mert gyanítom, h egyáltalán nem takarította a szűrő(ket), csak a portartályt ürítgette, amikor már nem tudott szívni a porszívóval.
    Szerencsétlen porszívóban teljesen eltömődött a levegő útja, és ilyenkor ha jól sejtem az eltömődött szűrőn át nem tudott már ugyan szívni, de helyette valami résen utat találhatott a felszívott levegő, így jutott be a kosz, ami aztán összeállt azzá, ami megállította a gépet.

    Még rákérdezek erre, de innentől kezdve (számomra) nyilvánvaló, h nem az Electrolux hibázott.

    A szivacs, meg a hepa szűrő az ki volt mosva amikor visszavittük a szervizbe a gépet, látszott rajta, h teljesen tiszta, de ki tudja, h előtte milyen időközönként tisztította a szivacsokat, főleg a motorszűrőn levőt, vagy egyáltalán kiszedte-e a motorszűrőt legalább kirázogatni, leszedni róla a rárakódott port.
    Nem lepődnék meg, ha ezt sose tette meg.

    Nekem ilyen nagyobb méretű takarítógépem van, aminek hengeres a szűrője, (porzsák nincs benne), én azt gyakorlatilag minden egyes porszívózás után (lusta vagyok na, inkább kéthetente szoktam átporszívózni a teljes házat, addigra már szemmel látható a falak mellett a sok szösz, muszáj megtenni), szóval kiszedem ezt a körszűrőt, kiviszem a ház elé, viszek egy ecsetet, végigütögetem vele, ill. leporolom a belegyűlt port minden ilyen kétheti porszívózás után.

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák