Új hozzászólás Aktív témák

  • xXxian

    senior tag

    válasz peppe79 #31940 üzenetére

    Szia,

    Gondolod, hogy bölcs dolog egy 10 éves cikkből messzemenő következtetéseket levonni a jelen állapotokra vonatkozólag?

    Az utóbbi 10 lévben olyan dolgok jöttek létre (a teljesség igénye nélkül), mint az önvezető autók, a tabletek, a VR eszközök, a többször használatos rakáták, a 3D printerek, a drónnal megvalósult csomagszállítás, a WIFi technológia, de ott vannak a kvantumszámítógépek, s ott a Nagy Hadron Ütköztető is.

    Ez egy technikai topik, ahol SZERINTEM azzal tudunk egymások segíteni, ha TÉNYekre alapozott válaszokat adunk.

    Ha bárki úgy érzi, hogy nem szeretne kis vízfogyasztású mosógépet, akkor ne vegyen ilyet. Viszont, amennyiben nincsenek birtokában megcáfolhatatlan adatok, teszteredmények arról, hogy egy adott, X liter vizet használó mosógép több mosószermaradékot hagy a ruhában mint egy másik, amelyik 1,3X liter vízzel mos, akkor az egész csak egy elmélet, bizonyításra váró sejtés. S még ha lenne is egy adott nagyobb vízfogyasztású gép, amely jobban eltávolítja a vegyszermaradékokat, mint egy másik ami történetesen kevesebb vizet használ, akkor sem kezelhetnénk ezt általánosan érvényes igazságként, hiszen más gyártók gépei másfajta programokat, technológiát használva valószínűleg nem ugyanazt az eredményt produkálnák.

    Ez van, így működik a tudomány. :)

    Ugyanez a helyzet a bubikkal...korábban Csabroncka említette (#31868), hogy elég megvizsgálni a habot, de nem volt szó arról, hogy milyen - széles körben elfgadott - módszert kellene használni itt. Hány bubi maradhat, ami még okés? Milyen méretben? Mennyi ideig, hogy jó minősítést kapjon a gép?

    Félre ne értsetek, nem állítom, hogy jobban öblít egy kis fogyasztású masina mint a nagyobb fogysztású, csupán arról van szó, hogy bizonyíték hiányában ennek az ellenkezőjét is kétkedve fogadom.

    S még egyszer: nem vagyok troll, balhét sem akarok, csak örvendetesnek tartanám, ha egy technikai fórumon, a babonák...sejtések helyett a tudomány kapna teret a maga bizonyíték-készletével. :)

    X

    Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

Új hozzászólás Aktív témák