Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Gabesz26 #34697 üzenetére

    Mi imádjuk az új Actifry Express XL-t! A régi Actifry is szépen sütött, de annak volt jó pár konstrukciós hibája: ilyen például a kisebb kapacitás, a lassabb sütési idő, a tetőfedél rögzítő fülének elrepedése, a forgólapát kivitele (elzsírosodó tömítés, törésre való hajlam), a tálca alacsony belső pereme (a folyékony összetevők kifolynak belőle), a terelőgyűrű hiánya (így néha 1-2 sültkrumpli fennakadt), a nehezen leolvasható + bepárásodó kijelző, vagy az automatikus kikapcsolás hiánya. Ezeket a hibákat szinte mind sikerült kijavítani az új változatban, ezért - bár a régi, classic típus olcsóbban beszerezhető, de én - inkább az újabb modelleket ajánlanám mindeninek.

    Egy bosszantó hibája van csak: ha nem áramtalanítod, akkor a kijelző világítva marad ("stand by"). Egyedül felnyitott tetővel kapcsol ki, de én meg nem szeretem így hagyni, mert ez nem tesz túl jót a mechanikának. Két megoldás van rá: vagy egy olcsó, billenőkapcsolós hosszabbító, amit használat után áramtalanítasz; vagy - amit én is választottam, - egy ilyesmi visszaszámlálós időkapcsoló. Nekem ez bevált, van itthon több darab is belőle (kávéfőzőhöz biztonsági kapcsolónak, mobiltelefon éjszakai feltöltéséhez stb. nagyon jó szolgálaltot tesz).

    A fedővel egyelőre nincs bajom, talán csak annyi a negatívum, hogy sokkal nagyobb, mint a régi classic típusnál, még éppen elfér a mosogatóban. És ha nem szeretnéd, hogy rászáradjon az olajos, zsíros ragacs, minden használat után célszerű elmosni (mint ahogy a tálcát és a keverőlapátot is). A tartósságával kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de célszerű azért óvatosan bánni bele (és a keverőlapáttal is).

    A snack rács, amit belinkeltél, úgy tudom, hogy csak a régi classic, és 2in1 típusokhoz jó. A csomagolása is erről árulkodik (a képre kattintva kinagyítja).

    Az express modellhez egy olyan rács kell, amiben van egy kis műanyag adapter. Én ezt a változatot vettem, ez tutira jó hozzá, és csak egy ezressel drágább. De azt ugye tudod, hogy a snack rács ebben a készülékben keverőlapáttal együtt nem használható, csak külön-külön?

    Az express XL modell az Edigitalnál most 59,5 ezer ft, ez nagyon jó ár! Snack ráccsal együtt meg vagy vele 65,5 ezerből.

    A Snacking változat, amihez alapból van snacking rács, a legolcsóbb helyen is 77 ezer ft, ráadásul az ocsmány fekete színű.
    Sokkal jobban megéri a fehér színű express XL, és - ha szükséged van rá - a külön megvásárolt rács.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák