Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz koxkids #53898 üzenetére

    A Tefal Actifry a legjobb. A többinek mégtöbb hátránya van. Nekünk a 2 in 1 van TEFAL YV 9601 típusszámú készülékünk van. Így néz ki: link

    Előnyök:
    1. Mindig ugyanolyan jó lesz az eredmény. Beállítod az általad kikísérletezett időt és tényleg magára hagyhatod. Saját mérések szerint 1 kg Aldis mirelit krumplihoz 27 perc az optimális. Ebből adódóan pontosan időzíthető, hogy egyszerre legyen kész azzal, amit hagyományos módon készítesz.
    2. Nagyon gyorsan elindul a sütés, nincs bemelegedési idő, mint a hagyományos sütőnél.
    3. A sültkrumpli tényleg ropogós és finom. A hagyományos sütőben sose lesz ilyen jó. Olajban azért meg lehet sütni a krumplit ilyen finomra.
    4. El lehet benne készíteni majdnem minden köretet vagy húsételt. (a kivételek a hátrányoknál)
    Hátrányok:
    1. Hangos. Nem kicsit, de nagyon.
    2. Ha mindkét tálcájába pakolsz -alulra is és felülre is-, akkor az alsó szinten gyakorlatilag nem történik semmi. (melegen tartásra jó)
    3. Azokat a húsokat, vagy sajtokat amik nyersen vagy sülés közben puhák, azokat a keverőlapát összedarájla, pépesíti. Nem lesz esztétikus benne a laza fasírt, a sajtgolyó, a lazacgolyó, stb. Megsüti, de a végeredmény olyan lesz, amit nem szívesen tálalnál ki még magadnak se. Ezeket továbbra is olajban szoktuk sütni.

    Húsok sütése: Csak a felső tálcában szoktuk sütni. Ott nincs keverőlapát, csak forog. A süthető mennyiség emiatt elég korlátozott.
    Sütemény sütése: nem használjuk erre, mivel nem állítható a hőfok és elég kicsi a felső tálca. Nomeg nincs is ilyen receptünk, amit ki lehetne próbálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák