Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    válasz BBéci #60220 üzenetére

    Láttad a szöveg mögött a ' :D ' -t? Csak szívatás volt. Utórezgés a "porzsák nélküli csak leveleket szívni a kertben" szédítő marhaságra. Amúgy én művészi módszerrel távolítom el a kübli tartalmát, kvára nincs ott semmilyen szálló por, "turkálás" meg mittudomén, milyen marhaságokat írogatott itt némelyik. Majd azonnal folyó meleg víz alá kerül a tartály, a szivacs és a mosható szűrő, fertőtlenítős mosószeres mosás, szárítás. A tartály hamarabb száraz mikroszálassal eltörlés után, így azzal egyszerre egy másik szett (ami már korábbról csontszáraz) szűrő megy vissza, és így rakom el. Ez egy szertartás, pár perc csak, és jobb érzés, mint a porzsákozás idején. Keményvonalas öko-huszárok szintjén is kevesebb problémás hulladékot csinálok így, mintha porzsákoznék. Szemetet termelni mindig kényelmesebb, én megértem, ha valaki nem akar ilyen tortúrát - nekem nem az.
    Akármit csinálok egyénként, úgyis a gyártók felelőssége, hogy milyen alapanyagokkal, csomagolóanyagokkal, (anyag- és termék logisztikával) stb. dolgoznak, mivel árasztják el a bolygót, hogyan (nem) biztosítják a hulladék visszaforgatását. Hiába akarják a felhasználóra tolni a felelősséget. Végül: mindenki saját preferenciáinak megfelelően használ, amilyen porszívót akar.
    Ámen.
    (Ha legközelebb valakit utolér a porzsák-dzsihád, én nem fogok beleszólni, mert fárasztó. Valójában inkább hitvita, amiben nincs igazi győztes. Csak szar érzés, hogy ekkora blődségekkel érvel egyik-másik drága fórumlakó.)

    Ja: és szerintem az előszűrő önmagában nem helyettesíti a porzsákot egy porzsákos szívóban.

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Új hozzászólás Aktív témák