Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz pjen #65813 üzenetére

    Az én mosogatógépemen van 58 perces 70°C-os Quick Clean és 156 perces 70°C-os intenzív mosás is. Ha jól számolom 1 óra 38 perc a programidő különbség.

    A kettő közül melyik programnál fognak a tablettákban lévő adalékanyagok a megfelelő időpontban, fázisban kioldódni? Ki magyarázza el az "okos" tablettáknak, hogy mikor és melyik adalékuk oldódjon ki az éppen kiválasztott programnál a megfelelő időben?
    Persze nem azt állítom, hogy tablettával nem lehet mosogatni, hiszen a mosószer és az öblítőszer is így vagy úgy de valamikor feloldódnak a mosogatás valamelyik szakaszában. Hogy ez az ideális fázisban történnek e meg, arra szerintem az a válasz, hogy nem, vagy nagy szerencse kell hozzá. Ahány gép annyiféle mosogatóprogram (idő, hőfok, mosás intenzitás). A mosogatógép viszont mindig a megfelelő időpontban adagolja a különálló mosogatóport vagy folyékony mosogatószert és az öblítőt is.
    Egyébként nem kunszt, hogy tiszták az edények tablettával mosogatás esetén. A párom egyszer figyelmetlenül mosószer nélkül indította el a 70°C-os mosást (4-es program), mert azt hitte (nem figyelte a mosószertartály tetejét), hogy amikor én bepakoltam az edényeket már beleraktam a mosóport. Hát nem így volt, de ennek ellenére tisztának látszottak az edények a mosogatás után, hiszem maga a forró víz is képes erőteljes tisztításra.
    Most pedig mindenféle algoritmusok és varázslatok beidézésével lehet bizonygatni bárkinek, hogy a tabletta összetevői mindig a megfelelő programfázisban oldódnak fel minden mosogatógép minden mosóprogramjánál. ;]

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák