Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz rasotamas #78542 üzenetére

    Jesszus ezt a horrort. Oké, Te nyertél. Ilyet utoljára a fürdőszoba szekrényünknél láttam, ahol az ajtó kivetőpántjait (de csak az alsó párost) fél év alatt megette a rozsda hasonlóképpen. Először a szekrényben tárolt sósavra gyanakodtunk, aztán még egy másikra tisztítószerre, de miután levittük mindkettőt a garázsba továbbra is rozsdásodik. Most kissé tanácstalanok vagyunk, mert nem szeretnék fél évente kivetőpántot venni. Még a csaptelephez kapott spéci krómhoz való vízkőoldó lehet csak a ludas, mert az elmúlt 5 évben más új fajta terméket nem vettünk.
    A kémiához egyáltalán nem értek, de valahol hallottam, hogy az ionok a zárt palackon át is simán átballagnak, ha találnak valami csábító célt. Nem tom valahogy vízbűvonnyakija a zokszigént.
    A sütődre visszatérve, a kollégának (#78543) lehet igaza: sütőtisztító, ami nem lett teljesen eltakarítva, dolgozott tovább. Plusz a sütés után nem lett eléggé kiszellőztetve. Szóval szerintem a tisztító megkezdte a felületet, amit a bentmaradt pára szép lassan felemésztett. De ez részemről is csak egy tipp. Nem tudom ki lehet a szakértője az ilyen kérdésnek.

    Pár éve amikor mi vettünk sütőt, mi konkrétan hagyományosat (katalitikus és pirolitikus menteset) kerestünk. Egy anno megkérdezett szerelő/szaki véleménye szerint a pirolitikus sütőnél ez a funkció csökkenti a sütő élettartamát (extrém hőmérséklet ingadozások miatt). Azon kívül a 4-500 C-os program pár órán keresztül sincs ingyen a villanyszámla tekintetében.

    Anno a katalitikusra még azt mondták (mert végül mégis olyat vettünk), hogy a hát panelt majd cserélgetni kell időnként (csak az van be vonva a spec zománccal), mert telítődik vagy mi (hátlemezt lehet kapni van listaára: 10eFt volt). Viszont az újabb modelleknél ez állítólag már nem igaz. Ugyanaz az élettartama, mint a sima zománcnak.

    #78549
    Szerintem inkább a parasztvakítás kategória. De ez itt megint csak a saját véleményem. Nem mondom, hogy teljesen felesleges vagy haszontalan. De szerintem simán vízzel/gőzzel + mosogatószerrel tisztítva is könnyen tisztítható. Egyáltalán nem megerőltető, és 5 perc alatt megvagyok a végén a kézimunka részével.
    Kiveszem a tepsi tartó síneket (ez hatalmas segítség). Alulra beöntök egy bögre vizet, ami még nem folyik ki. Alul fűtés 70 C-on. Úgy hagyom egy félórára, kinyitáskor vigyázok a kicsapódó gőzzel, hagyom meghűlni kezelhető hőmérsékletre (pár perc), majd mosogatószeres szivaccsal áttörölgetem. Nem kell vakarni, kaparni vagy sikálni. Könnyen lejön. Tudományosan ezt hívják hidrolitikus tisztításnak a marketingesek meg AquaCleannek. A tepsi tartó síneket a mosogatógép szépre mossa.

Új hozzászólás Aktív témák