Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz G@ben #70127 üzenetére

    A "kis jég" rendben van. Egyik "no frost" fagyasztó belső tere sem lehet olyan tökéletesen száraz, mint ahogyan a boltban látod beüzemelés előtt.

    A levegő páratartalma magas, ha fél perce, vagy pár percre nyitva az ajtaja a fagyasztónak, éppen csak addig, amíg bepakolsz, a pára lecsapódik, de rögtön "dérré" is fagy a felületen. Ez a deres réteg "hártyavékony", és nem jelent problémát.

    Ha a zöldségeket, gyümölcsöt, húst is úgy zacskózod be, hogy a felületükön, vagy kívül a zacskó felszínén egy kis nedvesség van, akkor az is megfagy természetesen.

    Sőt, bármilyen friss, lédús gyümölcs is ereszt némi folyadékot magából, amikor bezacskózod, és beteszed a fagyasztóba.

    Ez a zacsón belül megfagyott jég nem probléma, és nem jelenti azt, hogy hibás a "No Frost" berendezés. (Az ugyanis a gép belső terét hivatott "jégmentesen" tartani, nem a zacskók tartalmát. :) )

    És ezért is számít, ha lehessen jóval -20°C hűteni, és "gyorsfagyasztás" funkciót is tudjon a berendezés, mert akkor a gyors fagyás miatt a gyümölcs sejtjetiben nincsen olyan mértékű kristályosodás, nem sérülnek a sejtfalak. (Ez észrevehető, amikor kiolvasztod; viszonylag kevés folyadék távozik belőle. Nem lesz nagyon "löttyedt" a kiolvadt gyümölcs.)

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák