Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz VoidXs #100370 üzenetére

    "Azért meghallgatnám szívesen, mi is az az elvi hiba. Régen volt ilyen, de azóta a világ fejlődött, pontosan tudjuk, hogyan kell bármilyen állapotba eljuttatni bármilyen rendszert"

    Máris itt van az egyik elvi hiba, az elbizakodottság. Hányan állították már magukról az elmúlt 50 évben, hogy megtalálták a tökéletes hangzás titkát? Valamiért egyik sem váltotta meg a világot. A másik elvi hibát már írtam korábban: a problémát nem a születésénél korrigáljuk, hanem a következményeit kalapálgatjuk, ez pedig soha nem adhat tökéletes megoldást.

    A maradiságról... na ezzel sem vádolt még senki. :) Amikor 10 évvel ezelőtt elkezdtem ajánlgatni az akusztikai mérést hifistáknak, házimozisoknak, szinte mindenki kinevetett, hogy ezzel meg minek foglalkozni, a jó rendszernek tökmindegy, hol teszi a dolgát. Ma már igencsak más a közvélekedés szerencsére, amiben nem kevés munka van.

    Nem tudom, miként szeretnél egy 10 éves PC-vel előerősítőt kiváltani, de ha ilyen ötleteid vannak, nagyon mást gondolunk a jó hangzásról és a felhasználókról.

    A miniDSP most nagy divat, ahogy a grafikus EQ is nagy divat volt a 80-as években. Mindenki tologatta a gombokat abban a hitben, hogy na itt van végre a Kánaán, bármit be tudunk állítani, a hangmérnököknek annyi, nincs rájuk szükség. Aztán valamiért szépen lassan mindenki eladta az EQ-t, mert a valós érték nélküli divathullámok idővel elmúlnak.

Új hozzászólás Aktív témák