Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz orbano #100375 üzenetére

    Meglepő, de tud. Lehet mikrofont alkalmazva a közelben a szoba adott pontjára aktív zajcsökkentést alkalmazni, erre ismerek is egy jó projekteket, ráadásul magyart.

    (#100376) Tamoo: Nem a Cavern-ben, az csak mélytartományon tud hasonlót automata módban. Természetesen lehet vele elég munkával ilyet előállítani, de nem javaslom, mert túl hosszadalmas, inkább a RePhase vonala használható.

    (#100377) AMDFan: Az EQ APO az, amit szeretnél vele csinálni: lehet hagyományos parametrikus EQ, időben kétirányú parametrikus EQ (várom már, hogy TENET EQ-nak hívják, mert pontosan ilyen elve van), hibrid konvolúciós grafikus EQ, egyedi konvolúciós grafikus EQ, vagy ami plugint épp használsz hozzá (jó példa más EQ módszerre pl. a ReaPlugs), ha ezek nem elegek, de elegek.

    (#100378) Eugene Roe: Ez a magyar út, jobb diákok 300-500k közti támogatást kapnak, és ez nem az állami, hanem azon felül, legálisan, számlára, szabad felhasználásra.

    (#100380) fapaci: Az elmúlt 50 évben csak fülre állították, hogy megtalálták a szent grált, de ezt sok hifista máig teszi. Az MPS és egyéb modern módszerek azonban matematikailag bizonyítottan a legjobbak, és teljesen alkalmasak a feladatra. Ha ezeket cáfolod (itt a referencia), az azt jelenti, hogy elvi hibát találtál olyan évszázados módszerekben, amire a teljes mai világunk épül, és minden idők legfontosabb Nobel-díja járna érte.

    Az elektronikus megoldások sokkal előbb fejtik ki hatásukat, mint az akusztikaiak, nem értem az analógiád. Ezekkel korrigálható már a hangdobozok, sőt, az erősítők hibái is, amiket analóg módon csak nagyon erős (és drága) modding tud megközelíteni, ha egyáltalán tud.

    Nem analóg előerősítőre gondoltam PC-ként, arra nyilván nem ajánlott a sarokban rohadó darab, de optikai kimenet már akkor is szinte mindegyiken volt, és azzal már bőven lehet csodát tenni.

    Az EQ sosem divathullám volt, a valóban profi megoldások építése közben egyre fontosabb tényező lett, és mára eljutott oda, hogy majdnem 100%-ban arra építenek. És ezek nem milliós megoldások, mint amire gondolsz, hanem egy Smaart is bőven megteszi, csak szenvedni kell vele 2-3 napot, de az eredmény nem marad el.

    (#100381) AMDFan: Minden állítható konvolúció FIR, másképp nem lehetne valós időben alkalmazni. Nagyon kevés megoldás IIR, szinte csak a HRTF-ek. Nem kell hangsávra tenni, működik rendszerszinten, és a hibridség (korábban is linkelt MPS) miatt nincs késés sem.

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák